Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă sau au vorbit la telefon, amendaţi de Poliţia Alba. Atenţionări pentru cei care nu respectă Codul Rutier

Publicat

telefon sms volan masina

telefon sms volan masina Poliţiştii din Alba au amendat aproape 700 de conducători auto care nu purtau centura de siguranţă sau vorbeau la telefonul mobil, fără a folosi un dispozitiv handsfree. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte, conducătorilor auto, importanţa utilizării centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie, pentru copii.

În perioada 13-19 martie, poliţiştii rutieri din Alba au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, în conformitate cu Programul European TISPOL-SETBEALT, o acţiune ce a avut ca scop verificarea modului în care conducătorii auto utilizează centurile de siguranţă, dispozitivele speciale de retenţie pentru copii precum şi creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea conducătorilor auto care folosesc, în timpul condusului, telefonul mobil neechipat cu handsfree.

În cadrul acţiunii, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 699 de conducători auto care nu utilizau centura de siguranţă şi 30 care vorbeau la telefonul mobil, fără dispozitiv handsfree.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia conducătorilor auto importanţa utilizării centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie, pentru copii.

Copiii care au o înălţime de până la 135 de centimetri pot fi transportaţi în autovehicule care au sisteme de siguranţă pentru şofer şi pasageri numai dacă sunt fixaţi/prinşi cu un dispozitiv de fixare în scaun pentru copii.

Copiii cu o înălţime de peste 135 centimetri pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax