Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tabăra Internațională de Artă ”Inocențiu Micu Klein”, între 29 iulie și 8 august, la Blaj. Vernisaje, ateliere practice, seri culturale sau excursii

Publicat

pictura2În perioada 29 iulie – 8 august, Primăria municipiului Blaj organizează Tabara Internațională de Artă ”Inocentiu Micu-Klein”, ediția a XIX-a. 

La tabara care s-a deschis oficial miercuri dimineața participă 30 de artiști plastici, pictori și sculptori, din județele Alba, Maramureș, Iași, Vâlcea, Bihor, din București dar și din afara granițelor țării, din Italia și Republica Moldova.

Pe parcursul a aproape două săptămâni artiștii vor organiza vernisaje, vor participa la ateliere practice, seri culturale sau la excursii de documentare.

Participanții la tabără beneficiază în mod gratuit pe întreaga perioadă de cazare, masă, de transport în excursii de documentare precum și de unele materiale în funcție de aria de interes.

Modalitatea artistilor de a răsplăti comunitatea pentru invitația făcută este ca an de an să doneze secției de artă contemporană din cadrul muzeului din Blaj câte două lucrări. În acest fel zestrea culturală a urbei de pe Târnave a ajuns să fie una considerabilă. Nu mai puțin de 600 de opere de artă sunt rezultatul direct al organizării acestei tabere.

Prima acțiune prevăzută să aibă loc  în programul taberei, a avut loc tot miercuri, 29 iulie, la Muzeul de Istorie ”Augustin Bunea”, odată cu vernisajul a două expoziții personale semnate de artistul blăjean Horea Cucerzan. Recunoscut în țară dar și în străinătate, pictorul este inițiatorul acestei tabere la Blaj și are în portofoliu 19 ediții în postura de director.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax