Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr de 32 de ani din Roșia Montană, condamnat la 7 ani de închisoare pentru omor. L-a înjunghiat pe un consătean

Publicat

femeie catuse arestata inchisoare Un tânăr de 32 de ani din comuna Roşia Montană a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru omor, după ce l-a lovit pe un consătean, de două ori, cu un cuţit. Victima a murit la spitalul din Abrud.

Crima a avut loc în 3 iulie 2016, după ce inculpatul Onisie Cosmin Sabin (32 de ani) consumase o cantitate mare de alcool, la o petrecere în sat. Acesta s-a certat cu un consătean, în vârstă de 40 de ani, cu care era prieten şi, în timpul conflictului, l-a lovit de două ori cu un cuţit. Victima a suferit hemoragie internă şi externă. A fost transportat de o cunoştinţă la spital, fără ca aceasta să ştie ce fel de leziuni suferise bărbatul. Din cauza rănilor, acesta a decedat la spital, medicii încercând, fără succes, să-l resusciteze.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a reţinerii inculpatului ONISIE COSMIN SABIN, în vârstă de 32 ani, pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 4.07.2016, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. În data de 5.07.2016, urmare propunerii formulate de către procuror, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, fiind emis mandat de arestare preventivă. În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de 3.07.2016, în jurul orei 22.00, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii purtate cu victima Z. Ş., inculpatul Onisie Cosmin Sabin i-a aplicat două lovituri cu un obiect tăietor-înţepător în urma cărora victima a suferit leziuni corporale care au necesitat transportarea acestuia la Spitalul Orăşenesc Abrud, unde s-a constatat decesul acesteia”, se afirmă într-un comunicat de presă al Tribunalului Alba de la momentul arestării preventive a inculpatului.

Pedeapsa de doar şapte ani a fost posibilă în condiţiile recunoaşterii de către inculpat a faptei.

Pentru omor, limitele de pedeapsă sunt între 10 ani şi 20 de ani de închisoare. Recunoscând şi colaborând cu anchetatorii, Onisie Cosmin Sabin a beneficiat de reducerea cu trei ani a limitei minime a pedepsei. Instanţa nu a acordat despăgubiri morale sau civile ci doar l-a obligat pe inculpat să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 3.200 de lei. Decizia de la Tribunalul Alba a fost pronunţată în 28 decembrie 2016 şi poate fi contestată la Curtea de Apel. Inculpatul este în arest preventiv din 5 iulie 2016.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax