Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia care a vândut etnobotanice unui poliţist sub acoperire, condamnat la închisoare cu suspendare. Şi-a recunoscut vinovăția

Publicat

produse etnobotanice Un tânăr din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu amânarea pedepsei, pentru deținere și vânzare de etnobotanice. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce vindea substanţe cu efecte psihoactive, unui poliţist sub acoperire. Tribunalul Alba a admis luni, 11 septembrie, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia şi inculpat. De asemenea, instanța l-a obligat pe bărbat să efectueze, timp de 30 de zile, muncă neremunerată în folosul comunității.

Andrei Claudiu Ilie este acuzat de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (47 acte materiale), respectiv comercializarea de substanţe clasificate, către persoane fizice neautorizate pentru deţinerea acestora.

“Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat la data de 09.03.2017, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în dosar nr. 23D/P/2017, între procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inc. Ilie Andrei Claudiu, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cp, ( 47 acte materiale) şi de comercializarea de substanţe clasificate, către persoane fizice neautorizate pentru activitatea cu astfel de substanţe, prev. de art. 22 alin. 2 din OUG nr. 121/2006, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cp. Stabileşte faţă de inc. Ilie Andrei Claudiu, …, pedeapsa de: – 6 luni închisoare pentru săvârşirea infr. de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cp, ( 47 acte materiale); – 3 luni închisoare pentru săvârşirea infr. de comercializarea de substanţe clasificate, către persoane fizice neautorizate pentru activitatea cu astfel de substanţe, prev. de art. 22 alin. 2 din OUG nr. 121/2006. În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cp şi art. 45 alin. 3 lit. a Cp, aplică inc. Ilie Andrei Claudiu pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 1 lună închisoare, urmând ca inc. să execute pedeapsa rezultantă de 7 luni închisoare. În baza art. 83 Cp, amână aplicarea pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 Cp”, este decizia la Tribunalul Alba.

Inculpatul a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau în cadrul S.C. Apa C.T.T.A. S.A. Alba Iuli, iar instanţa a dispus confiscarea de la acesta a unor cantităţi de fragmene vegetale confiscate în timpuil cercetărilor.

Tot potrivit deciziei Tribunalului, a mai fost confiscată de la acesta suma de 180 lei obţinută “în urma vânzării substanţelor etnobotanice, către colaboratorul autorizat în cauză” şi a sumei de “1.480 lei obţinută de inculpat (…) în urma vânzării substanţelor etnobotanice către martorii identificaţi, (37 vânzări a câte 40 lei/gr)”.

Ilie Adrian Claudiu a fost prins în flagrant în timp ce vindea substanţe etnobotanice unui poliţist sub acoperire, potrivit adevărul.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax