Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Alba Iulia, CONDAMNAT la 4 ani de închisoare. A înşelat 18 persoane cu peste 20.000 de lei

Publicat

catuse

catuse Un tânăr de 27 de ani din Alba Iuli a fost condamnat la pedepasa de 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Bărbatul a înşelat 18 persoane cărora le-a promis că le va face diferite lucrări la locuinţe. Bărbatul a reuşit să obţină de la păgubiţi peste 20.000 de lei.

A. P. G. este judecat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere.

Funcţionar APIA, intermediar de locuri de muncă în străinătate şi patron de firmă de construcţii sunt ocupaţiile false pe care şi le-a atribuit tânărul specializat în infracţiuni de înşelăciune.

A. P. G. a înşelat sute de persoane cu o sumă totală ce depăşeşte 100.000 de lei. În ultimul dosar a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În total, a primit 10 ani de închisoare.

Luni, 2 martie, Judecătoria Alba Iulia a dat ultima decizie în cazul tânărului în vârstă de 27 de ani. Acesta a fost condamnat la pedepasa de 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Bărbatul a înşelat 18 persoane cărora le-a promis că le va face diferite lucrări la locuinţe. A reuşit să obţină de la păgubiţi peste 20.000 de lei. Este judecat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi abuz de încredere.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada iunie 2011 – septembrie 2012, tânărul a indus în eroare persoane din Alba Iulia, Şugag şi Săsciori, cărora le-a promis că le va efectua diverse lucrări de amenajări interioare şi termoizolare a locuinţelor, precum şi intermedieri de contracte de muncă în străinătate. Bărbatul a luat banii dar nu şi-a îndeplinit obligaţiile, iar victimele au depus plângere la poliţie. Decizia în acest dosar mai poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

A. P. G. se află în închisoare de la sfârşitul anului 2013, când a fost condamnat la 4 ani pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. În acest dosar s-a dat drept funcţionar APIA şi a pretins şi primit din partea unor oameni diverse sume de bani în schimbul promisiunii că le va rezolva primirea subvenţiei pentru terenuri şi animale. Tânărul a recurs la aceeaşi metodă şi a înşelat alte persoane fizice, cărora le-a promis obţinerea de locuri de muncă în străinătate.

Potrivit anchetatorilor, în toamna anului 2009, A. P. G. s-a recomandat ca fiind funcţionar APIA unor persoane cărora le-a pretins şi de la care a primit diverse sume de bani, promiţându-le că vor primi întreaga subvenţie la care erau îndreptăţiţi. De asemenea, în perioada ianuarie-aprilie 2010, folosind o adresă de e-mail pe care a postat-o pe un site de anunţuri a indus în eroare mai multe persoane din ţară, cărora li s-a prezentat ca fiind reprezentantul legal al unei firme din Bucureşti, societate care se ocupa cu intermedierea şi plasarea forţei de muncă în străinătate, promiţând persoanelor care îl contactau că, în schimbul unui comision de 80-130 euro, le va facilita obţinerea unui contract de muncă pe termen determinat pe diferite şantiere de construcţii din Germania sau Austria.

Bărbatul mai are o condamnare definitivă la 2 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar. Este acuzat că a înşelat peste 50 de familii din Alba Iulia cu o sumă ce depăşeşte 60.000 de lei. A încasat bani pentru izolarea unor apartamente după care nu a mai executat lucrările.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax