Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Ialomița amendat de jandarmii din Blaj. Prins în timp ce vindea produse cosmetice fără acte

Publicat

masini jandarmi Un tânăr din Ialomița a fost depistat de jandarmii din Blaj în timp ce încerca să vândă în mod ambulant mai multe produse cosmetice. Comerciantul a fos sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei,iar marfa găsita asupra lui a fost confiscată.

Potrivit Jandarmeriei din Alba, „ Ruben G. ( 18 ani ), domiciliază în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi a fost depistat de jandarmi, sâmbătă, 24 ianuarie, în incinta unui magazin situat pe strada Republicii din municipiul Blaj în timp ce oferea spre vânzare mai multe produse de cosmetică. În urma verificărilor a rezultat că tânărul nu deţinea acte de provenienţă a bunurilor pe care dorea să le tranzacţioneze şi nici documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

Vânzătorul ambulant a fost îndrumat să desfăşoare o activitate lucrativă legală şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei. Totodată, marfa găsită asupra sa a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

Pentru prevenirea acestor fapte, încă o dată reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate sau care nu pot dovedi provenienţa bunurilor oferite spre vânzare riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 500 şi 5000 de lei şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.

De asemenea, din nou semnalăm calitatea, de cele mai multe ori, îndoielnică a produselor comercializate în mod ambulant, fapt care se poate materializa în accidentări sau îmbolnăviri şi recomandăm evitarea achiziţionării acestor produse”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax