Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Sălaj, amendat la Zlatna pentru că vindea mere fără autorizaţie. Rezultatele controalelor IPJ Alba, cu trei zile înainte de Paşti

Publicat

pol

Poliţiştii din Zlatna l-au prins pe un tânăr din localitatea Bobota, județul Sălaj, în timp ce vindea 405 kilograme de mere fără autorizație. Merele au fost confiscate, iar bărbatul amendat. Totul s-a întâmplat în cadrul unei acțiuni de amploare a polițiștilor, desfășurate în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Cu această ocazie, oamenii legii au aplicat 240 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe privitoare la circulația rutieră. De asemenea, 31 de agenți economici au fost verificați, iar în urma controalelor au fost aplicate amenzi de peste 33.000 de lei și reținute bunuri în valoare de peste 1.500 de lei.

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Zlatna l-au identificat miercuri, pe C.V, de 26 ani, din Bobota, judeţul Sălaj, în timp ce vindea, pe raza oraşului Zlatna, mere dintr-un autovehicul, nefiind autorizat să efectueze acte de comerţ în acest sens. În cauză s-a luat măsura sancţionării conform Legii nr. 12/1990, art. 1, lit.„b” şi art. 1, lit. „g” cu amendă în valoare de 2.000 lei, fiind luată totodată şi măsura confiscării cantităţii de 405 kg. mere în valoare de 1.216 lei.

Controalele efectuate în decursul zilei de miercuri, de structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, transporturi şi acţiuni speciale s-au concretizat în constatarea a 10 infracţiuni, dintre care 4 de evaziune fiscală. De asemenea au fost aplicate 240 sancţiuni contravenţionale, din care 209 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 15 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 8 pentru abateri privind comerţul, restul constituind alte încălcări ale normelor legale în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 33.850 lei.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost verificaţi 31 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 274 mijloace de transport. Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în cuantum de 1.522 lei.

Acţiunile poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor continua şi perioada următoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax