Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Tânără din Aiud, accidentată pe pârtia de la Păltiniş, în stare critică la spitalul din Târgu Mureş

Publicat

YouTube video

În accidentul petrecut duminică pe una dintre pârtiile din complexul Arena Platoş din staţiunea sibiană Păltiniş au fost răniţi doi tineri din Aiud, judeţul Alba. Fata, în vârstă de 21 de ani, se afla, luni, în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş. A fost transportată cu elicopterul SMURD. Cei doi s-au izbit de un stâlp de teleschi, în timp ce se dădeau cu sania.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Cosmin Blaga a declarat marţi, pentru Alba24.ro, că pacienta se afla în continuare internată la ATI, fiind ventilată mecanic, însă dădea semne că-şi revine. Deocamdată, starea acesteia de sănătate rămâne critică.

Potrivit medicilor de la spitalul din Târgu Mureş, turista rănită pe pârtie la Păltiniş a suferit o intervenţie chirurgicală, starea sa fiind critică. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Cosmin Blaga, a declarat, luni, pentru Mediafax, că fata a fost adusă cu elicopterul SMURD la spital duminică seară şi la scurt timp a suferit o interveţie chirurgicală, la Secţia de Chirurgie.

„Femeia a fost supusă unei intervenţii, în zona abdominală şi toracică, la Secţia Chirurgie a SCJU Târgu Mureş, după care a fost mutată la Secţia de Terapie Intensivă. A suferit un politraumatism cranio-toracico-abdominal şi fracturi de membre. Starea sa generală e critică, dar dă semne de revenire. Nu este în stare de comă. În prezent, e ventilată mecanic”, a precizat Blaga, luni.

Turista, în vârstă de 21 de ani, şi un tânăr de 25 de ani au fost răniţi, duminică, în timp ce se dădeau cu sania pe una dintre pârtiile din complexul Arena Platoş din staţiunea Păltiniş.

Tânăra a suferit politraumatisme şi a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la SCJU Târgu Mureş în stare de inconştienţă, fiind sedată şi intubată de către medici. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, declara că tânărul de 25 de ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a unităţii.

Cei doi tineri au lovit un stâlp de teleschi în timp ce se dădeau cu sania pe o pârtie de schi închisă oficial, aceştia fiind avertizaţi că accesul în zonă nu este permis, însă trecând peste benzile de marcaj.

Cei doi au suferit traumatisme la faţă şi la picioare, solicitându-se intervenţia unui elicopter SMURD.

Duminică, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, instituţie în subordinea căreia se află Serviciul Salvamont, au anunţat că tânăra de 21 de ani, rănită pe o pârtie din complexul Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, avea politraumatisme şi era inconştientă, fiind sedată şi intubată de către medici.

Din cauza stării grave în care se afla tânăra, reprezentanţii Salvamont Sibiu au revenit cu solicitarea unui elicopter SMURD pentru transportul pacientei la un spital din Târgu Mureş, deşi, iniţial, aparatul nu a putut ateriza nici în staţiunea Păltiniş, nici pe Aeroportul Sibiu, din cauza vântului puternic.

În ceea ce priveşte tânărul de 25 de ani, „pacientul a suferit o plagă în regiunea inghinală. În acest moment are loc explorarea acestei plăgi, ulterior urmând a fi efectuate restul investigaţiilor necesare pentru stabilirea unui diagnostic complet”, după cum a declarat Decebal Todăriţă, de la spitalul din Sibiu.

Potrivit acestuia, pacientul era conştient şi cooperant.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că accidentul a avut loc pe o pârtie de schi care era închisă în momentul respectiv, întrucât acolo se desfăşurase un concurs de săniuţe.

„Un concurs de săniuţe a avut loc pe una dintre pârtiile de schi din complex. Concursul se terminase, iar pârtia era oficial închisă. Colegii mei din Păltiniş şi administratorii pârtiei i-au avertizat că nu au voie acolo, dar au trecut peste benzile de marcaj şi s-au dat cu sania pe care tocmai o închiriaseră”, a declarat Adrian David.

Potrivit unor martori, cei doi ar fi pierdut controlul saniei din cauza zăpezii îngheţate.

sursa: mediafax

sursa foto-video: oradesibiu.ro

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax