|

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac – zeci de zone rurale cu potenţial turistic, prezente la unicul târg de turism rural din România

albacStaţiunea Albac din Munţii Apuseni a fost, în aceste zile, capitala turismului rural românesc.  Târgul Naţional de Turism Rural, unicul târg de acest gen din România s-a desfășurat acolo de sâmbătă și până duminică. Evenimentul expoziţional a fost deschis oficial, sâmbătă, şi reuneşte ofertele a zeci de zone rurale cu potenţial turistic din întreaga ţară.

Realizat în acest an într-un nou concept, spun organizatorii, târgul este cel mai important instrument de promovare a turismului rural românesc şi reuneşte cererea şi oferta din domeniu respectiv consilii judeţene, staţiuni turistice rurale, pensiuni, agenţii de turism dar şi jurnalişti specializaţi în turism. Oferta turistică este întregită de zestrea culturală, folclorică, gastronomică şi etnografică a zonelor participante.

„În fiecare an îi primim cu braţele deschise şi cu ospitalitatea moţească pe toţi cei care vin la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac. Ne bucurăm că localitatea noastră găzduieşte cel mai important eveniment de promovare a turismului rural din România şi sperăm că împreună vom reuşi să arătăm cât de frumoase şi primitoare sunt comunităţile noastre rurale. Importanţa acestui târg este demonstrată prin faptul că în cei 13 ani de când este organizat turismul în zonă s-a dezvoltat şi a crescut simţitor numărul de turişti” a spus primarul staţiunii turistice Albac, Tiberiu Todea.

„De 13 ani încercăm să promovăm această formă de turism, nu numai din judeţul Alba şi din Transilvania, ci din întreaga ţară. Vrem să arătăm tuturor cât de variată şi de atractivă este oferta pe care mediul rural o oferă turiştilor (…) Cred însă că pentru a transforma turismul rural într-o ramură economică importantă pentru comunităţile noastre trebuie să fim extrem de atenţi la calitate. Este mult de lucru dar cred că este timpul să fim foarte atenţi la calitate pentru că oamenii sunt din ce în ce mai pretenţioşi şi e normal să fie aşa. Trebuie să promovăm turismul rural împreună cu etnografia, gastronomia, folclorul şi tradiţiile noastre autentice dar totodată trebuie să fim atenţi la calitate şi să pregătim profesional pe cei care lucrează în turism. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac tocmai acest lucru îşi doreşte: să ne unească astfel încât să lucrăm împreună de dezvoltarea turismului rural şi creşterea calităţii”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Albac, iar partenerul oficial al târgului este Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=592289avatar Publicat de pe 3 septembrie 2017 şi actualizat pe 3 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Turism.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI