Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taţii care au absolvit cursul de puericultură au 15 zile de concediu paternal în plus. Proiect de lege, adoptat de senatori

Publicat

copil Tații care au obținut atestatul de absolvire a cursului de puericultură vor beneficia de un concediu paternal de 15 zile lucrătoare, potrivit unui proiect de lege adoptat marți, 29 martie, de Senat. 

Propunere legislativă pentru modificarea articolului 4 din Legea nr.210/1999 a concediului paternal prevede că „în cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal (…) se majorează cu 15 zile lucrătoare”. 

De asemenea, potrivit proiectului de lege adoptat de senatori, tatăl poate beneficia de concediu pentru primii doi copii nou-născuți sau pentru primele două sarcini ale mamei. Prevederea se aplică și în cazul gemenilor, tripleților sau alte categorii de naștere multiplă.

Vezi şi Cum se acordă INDEMNIZAŢIA de creştere a copilului în 2016. Perioada de concediu, cuantum şi acte necesare

Legislația actuală prevede o durată a concediului paternal majodată cu 10 zile lucrătoare, în cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultură. De asemenea, tatăl poate beneficia de prevederea aceasta numai o singură dată.

„Prezentul proiect are în vedere sprijinirea categoriilor de persoane de sex masculin care au o cultură educaţională pentru a asigura cele necesare creşterii copilului încă din primele zile de viaţă. Considerăm că este cazul de a susţine şi acele categorii sociale care au un venit ce le permite a demara o familie cu cel puţin doi copii şi au maturitatea de a le oferi un viitor încă din primele ore de viaţă”, susţin parlamentarii în expunerea de motive.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorii PNL Dragoş Luchian, Marius-Petre Nicoară şi deputatul PNL Ştefan-Alexandru Băişanu, a fost adoptat marți, 29 martie, în plenul Senatului. Legea are caracter organic, Senatul fiind prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax