Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Taxe de drum mai mari pentru şoferii care circulă cu maşini vechi prin Europa. Planurile autorităţilor

Publicat

la volan

la volan1 Posesorii de vehicule care tranzitează statele Uniunii Europene ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute. Astfel, şoferii români care vor circula cu maşini vechi prin Europa ar putea plăti taxe de drum mult mai mari.

Intenţia dezvăluită de doi oficiali ai Comisiei Europene va fi prima măsură de acest fel care implică trasarea unor principii clare pentru toate statele Uniunii în privinţa taxelor de drum atât pentru autoturisme cât şi pentru autobuze sau camioane.

Se pare că o astfel de propunere este susţinută chiar de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) care, bineînţeles, doreşte taxarea mai accentuată a posesorilor de vehicule vechi astfel încât aceştia să fie împinşi către achiziţia unora noi.

„Orice taxare a utilizării drumurilor care nu ia în calcul emisiile reale de noxe va duce la sub-optimizarea parcului auto”, a menţionat ACEA într-un document citat de capital.ro. Maşinile mai vechi de 12 ani ar putea avea un regim de inspecţie tehnică mai dur din 2018, având nevoie de ştampila ITP în fiecare an, nu o dată la doi ani ca în prezent.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pagubitul

    luni, 24.04.2017 at 23:57

    Da drumurile, drumurile când le reparați? Pana când va mai bateți joc de noi?!

  2. Nimenialtu

    marți, 25.04.2017 at 12:00

    Taxe pt poluare, normal. Mi se pare corect ca daca poluam sa platim. Dar acum vine intrebarea mare: Cati din banii proveniti din taxe merg exclusiv pe proiecte care vizeaza mediul? Nu de alta, dar sa vedem si noi pentru ce cotizam. Eu conduc o masina euro 2 diesel, polueaza mult mai mult decat un euro 5 sau 6, sunt foarte constient, dar sunt dispus sa platesc o suma mai mare daca as vedea ca se face ceva cu banii aia pe care sunt intr-un fel obligat sa ii dau. Nu are rost sa discutam de starea in care se afla drumurile pe care circulam. Dupa logica mea (posibil si a multora), daca eu platesc un serviciu, sau o taxa, ma astept sa vad acei bani investiti in ceva care sa combata gradul de poluare pe care eu il realizez. Consider ca taxele astea venite de la Uniune nu sunt altceva decat un fel de bir din vremurile trecute, cu diferenta ca acum nu il mai dam turcilor, ci le dam „uniunii”. Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax