Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul de păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia participă la festivalul „Puck” de la Cluj Napoca, cu piesa „Zulenka”

Publicat

În perioada 15 – 19 octombrie, la Cluj-Napoca se desfășoară cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete “Puck”. Printre cei selecţionaţi să participe la festival se numără şi Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, care va pune în scenă spectacolul „Zulenka”.

Acesta este un festival concurs anual care reuneşte spectacole de teatru de păpuşi şi marionete. Organizatorul manifestării este Teatrul de Păpuşi “Puck” din Cluj-Napoca. Sunt invitate teatre şi companii teatrale din România şi străinătate, pe baza unei selecţii prealabile. Festivalul are un caracter competitiv. Spectacolele sunt evaluate de către un juriu de specialitate, care va acorda premii, iar locaţiile de desfăşurare a manifestărilor (spectacole, workshop-uri, conferinţe) sunt sala Teatrului “Puck”, Teatrul Maghiar Cluj, Casa de Cultură a Studenţilor, Teatrul Naţional “Lucian Blaga”, Casa Armatei, Sala Facultăţii de Teatru – Universitatea “Babeş-Bolyai”, Casa Tranzit.

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia se va număra printre cei selecţionaţi să participe, cu spectacolul „Zulenka”. Vor fi două reprezentaţii: miercuri, 17 octombrie, de la ora 10.00 și ora 12.00, la Sala Teatrului “Puck”.

Echipa spectacolului este formată din: Cristian Pepino – regizor artistic, Cristina Pepino – scenograf, Dan Bălan – compozitor, Levente Szöcs – maestru sunet, Tămășan Ovidiu – maestru lumini, Vlad Tănase – construcție păpuși, Mirela Tămășan – croitorie, Marin Goia – decoruri, iar din distribuție fac parte actorii: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorțeanu, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan, Ioan Pompiliu Cristea.

” Zulenka este o poveste pentru copiii mici, pentru cei mai mici spectatori ai noştri și este un text inspirat din creaţia Baronesei Orczy, care a publicat la Londra către sfârșitul secolului al 19-lea un volum de minunate povești. E o istorie fără violență, fiind în acest sens mai potrivită pentru copiii de până la 7 ani. Basmele obișnuite prezintă de obicei episoade violente sau deosebit de dramatice potrivite mai degrabă pentru copiii mai mari de 7 ani. <Zulenka> este povestea unei fetițe care își dorește să devină zână. Din această cauză, ea declanșează o serie de peripeții din care va ieși cu bine datorită ajutorului prietenilor ei, spiridușii și animalele pădurii … ” a declarat regizorul, Cristian Pepino.

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: În ianuarie, la Teatrul de Păpuși „Prichindel”: Micuții spectatori sunt așteptați să vizioneze piesa „Zulenka” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax