Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia prezintă MARŢI spectacolul „Povestea lui Muck cel Mic”. Avanpremiera, în 7 martie, la Alba Iulia

Publicat

1 Afis POVESTEA LUI MUCK CEL MIC - Teatrul de Papusi   PRCHINDEL Alba Iulia Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia prezintă o nouă producţie: „Povestea lui Muck cel Mic”, în regia lui Todor Valov din Bulgaria, având la bază povestea cu acelaşi titlu scrisă de poetul și prozatorul german Wilhelm Hauff. Spectacolul are loc, în avanpremieră, luni, 7 martie, de la ora 11.00, iar premiera este programată marţi, 8 Martie, de la aceeaşi oră, la sediul teatrului.

Preţul biletelor este de 5 lei, iar spectacolul va dura 50 de minute şi este prezentat în limba română.

Povestea lui Muck cel Mic este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea. Noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative”, spune regizorul Todor Vladov.

Acesta a produs peste 80 de spectacole pe scena internațională din Bulgaria, Germania, Serbia, Muntenegru, România, Bosnia și Herțegovina, este membru în jurii internaționale ale festivalurilor de teatru fiind distins cu zeci de premii internaționale.

5 POVESTEA LUI MUCK CEL MIC - Teatrul de papusi PRICHINDEL   Alba Iulia „Acest spectacol este unul deosebit care cu siguranță nu trebuie ratat! „Povestea lui Muck cel Mic” este un titlu nou în repertoriul nostru și vine cu o abordare regizorală aparte. Păpușile și obiectele animate sunt foarte expresive și lucrate în detaliu. Muzica originală, alături de o scenografie de excepție, te cucerește încă de la început și dublează la perfecție firul poveștii. Ai sentimentul că ești într-o lume de basm, mirifică, cu tentă orientală din care nu-ți mai dorești să pleci. Valoarea spectacolului este împlinită prin expresivitatea și mânuirea de excepție a actorilor care fac parte din distribuție. Producția a durat peste trei luni iar cinci săptămâni s-a lucrat efectiv cu actorii și personalul tehnic pe scenă. Felicitări întregii echipe de producție ! Vă așteptăm cu drag la teatru”, transmite Ioana Bogăţan, managerul teatrului din Alba Iulia.

Echipa spectacolului este formată din: regizor artistic: Todor Valov, scenografie: Natalia Gocheva (Bulgaria), dramatizarea: Darko Kovachovsky (Bulgaria), muzica: Mirchev Plamen (Bulgaria), distrbuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea, construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria, realizare costume: Mirela Tămășan, lumini: Ovidiu Tămășan, sunet: Florin Andrea, tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax