Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Atanasiu despre „mituirea” foştilor primari PNL de către PSD: „Mi-au spus că pleacă pentru bani şi că îi scapă de dosare penale şi de Curtea de Conturi”

Publicat

teodor atanasiu La o săptămână după ce preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a negat că le-ar fi promis foştilor primari liberali de la Cîmpeni, Arieşeni şi Vinţu de Jos anumite „beneficii” ca să treacă la partidul lui Ponta, liderul liberal Teodor Atanasiu a confirmat că a vorbit faţă în faţă cu aleşii locali, iar aceste doleanţe chiar au existat. Aceştia i-au spus „prin viu grai” că PSD Alba le-a promis bani şi să-i scape de dosarele penale, susţine preşedintele PNL.

În conferinţa de presă de vineri, Atanasiu a declarat că primarul de la Cîmpeni, Călin Andreş i-a mărturisit că „pleacă pentru bani, pentru că i-au promis că îi finanţează cinci proiecte”, iar primarul de la Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad, i-a spus că PSD-ul i-a garantat că „îl scapă de Curtea de Conturi şi dosarul penal”. Cu primarul din Arieşeni a vorbit la telefon despre plecarea din PNL, şi a spus Atanasiu „aşa că la telefon nu mi-a spus de bani”.

Vinerea trecută, Florin Roman spunea că PSD i-a „mituit” pe cei trei primari care au plecat de la PNL cu promisiuni în bani şi cele referitoare la faptul că îi scapă de dosare penale.

Reacţia preşedintelui PSD Alba la acea vreme a fost una destul de „lejeră”: „ Nu ştiam că au dosare penale şi sincer nici nu cred că ar trebui să ştiu. Cei de la ACL care susţin că le-am promis că le rezolv problemele au băut ceva aproape de matrafox”.

Citeşte şi Roman spune cu ce a ”mituit” PSD Alba, primarii PNL: ”Le-a promis că le va rezolva problemele penale”. Reacția lui Dîrzu

La o săptămână de la aceste declaraţii, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu întăreşte afirmaţia lui Florin Roman, privind „beneficiile” pe care PSD Alba le-a oferit lui Călin Andreş, Vasile Jurj şi Gheorghe Vlad.

Am discutat cu cei trei primari înainte de plecare lor. Vă citez, primarul de la Cîmpeni mi-a spus pentru bani. Mi-a spus personal de faţă cu doi martori, <mi-au promis că îmi finanţează cinci proiecte>. Pentru şpagă, pentru bani. Primarul de la Vinţu mi-a spus că îl scapă de procesul pe care îl are cu Curtea de Conturi. Cu cel de la Arieşeni nu am discutat decât la telefon, aşa că la telefon nu mi-a spus de bani”, a declarat Atanasiu.

Cu toate că săptămâna trecută, Ioan Dîrzu afirma că nu ştia de dosarele penale ale celor trei edili, potrivit preşedintelui PNL Alba, că cel puţin primarului de la Vinţu de Jos i-au făcut promisiunea că îl scapă de dosarul penal de la Curtea de Conturi.

„Ştiam de dosarele lor. Am discutat şi cu primarul de la Vinţu, în urma controlului Curţii de Conturi şi mi-a spus că are un dosar, din punctul meu de vedere trebuia să-l pună să îşi corecteze modul în care şi-a întocmit hârtiile. Pur şi simplu se stricase maşina de la primărie şi omul a mers cu maşina proprie şi nu a ştiut să îşi facă foile de parcurs, ca să-şi încaseze banii pe benzină, Dar de acolo şi până să îi faci un dosar penal este distanţă lungă. Una este nepriceperea şi alta este hoţia. Oricum i-au făcut dosar penal, l-au speriat şi pe urmă i-au promis tot ei că îl scapă dacă trece la PSD”, a conchis Teodor Atanasiu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sorin

    vineri, 24.10.2014 at 20:01

    ATANASIULE ESTI SMECHER BRE ZAU ,DAR ESTI SI UN ****

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax