Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, audiat ca MARTOR la DNA Bucureşti, într-un dosar de CORUPȚIE care-l vizează pe Dan Șova

Publicat

teodor atanasiu Senatorul Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. A precizat că a fost citat ca martor într-un dosar.

UPDATE: Este vorba despre dosarul „Rovinari-Turceni” în care Dan Şova este urmărit penal pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, potrivit adevărul.ro. Şova este suspectat că prin firma la care a fost asociat până în 2009, SCA „Şova şi Asociaţii”, ar fi încheiat ilegal mai multe contracte cu complexurile energetice Turceni şi Rovinari în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei, mai precizează sursa citată.

Fost preşedinte al AVAS, Atanasiu a arătat că va putea să dea mai multe informaţii după ce va discuta cu procurorii anticorupţie.

Surse judiciare au declarat că Teodor Atanasiu este martor într-un caz de corupţie care vizează activitatea Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, unde acesta a fost preşedinte.

Teodor Atanasiu (51 de ani) este de profesie inginer, fiind absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca. El a absolvit ulterior cursuri de management financiar, management competitiv şi managementul relaţiilor cu clienţii la The Open University Business School.

A lucrat la Uzina Mecanică din Cugir ca inginer (1987-1995), şef de atelier (1995-1996), apoi director (1997-2001), dar a activat şi în cadrul Fondului Proprietăţii de Stat (1997-2000) şi ca director al S.C. Apa CTTA SA Alba Iulia, firmă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba (1996-1997).

Este membru al PNL din 1990, iar din 1993 conduce organizaţia judeţeană Alba a partidului. În PNL, Teodor Atanasiu este cunoscut ca un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

Teodor Atanasiu este, din 2012, senator reprezentând cel mai mare colegiu din judeţul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir – Zlatna şi Munţii Apuseni.

Atanasiu a fost anterior deputat în colegiul Cugir-Zlatna, iar timp de aproape doi ani, de la sfârşitul lui 2004 şi până în 2006, a fost ministru al Apărării Naţionale în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

În octombrie 2006, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Teodor Atanasiu şi faţă de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei şi Direcţia de Informaţii Militare, pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în dosarul constituit în urma plângerilor formulate de consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu, precum şi de deputatul Eugen Bejinariu.

Ulterior, chiar dacă Atanasiu a atacat în instanţă suspendarea sa, nu a mai revenit în fruntea Ministerului Apărării, însă a fost numit preşedinte al AVAS, funcţie pe care a ocupat-o în perioada 2006-2008.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax