Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Şchiop, inculpat în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, condamnat pentru şantaj şi lipsire de libertate, a ajuns după gratii. Va sta trei ani la închisoare

Publicat

inchisoare

TRAFIC PERSOANETeodor Victor Şchiop (43 de ani), zis „Puşcărie”, judecat în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, a ajuns după gratii. Acesta a fost condamnat, în 19 octombrie, prin sentinţă definitivă la Curtea de Apel, în alt dosar, pentru lipsire de libertate şi şantaj, la trei ani de închisoare.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 19 octombrie, în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos l-au depistat şi reţinut pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Sântimbru, posesorul unui mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

În dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, Şchiop a fost condamnat la 8 ani de închisoare, cea mai mare pedeapsă din „lotul” inculpaţilor, fiind considerat liderul grupării judecate pentru instigare şi constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere, proxenetism, prostituţie. Reamintim că printre clienţii grupării de proxeneţi se aflau persoane importante din Alba Iulia ale căror identităţi nu au fost făcute publice. Sentinţa a fost însă în primă instanţă, dosarul fiind în continuare în judecare, la Curtea de Apel Alba Iulia, cu următorul termen în 8 noiembrie, fiind audieri de martori.

Citește și Prima decizie în instanţă în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”: 15 inculpați au adunat pedepse de zeci de ani de închisoare

„Inculpaţii au constituit la începutul anului 2010 o grupare infracţională specializată în infracţiuni de trafic de persoane, proxenetism şi recuperări în urma unor şantaje la comandă, prin violenţă. Membrii grupării au colaborat la plasarea fetelor şi au colaborat şi cu persoane care au săvârşit independent infracţiuni de trafic de persoane şi proxenetism“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Dosarul a avut iniţial un număr de 21 de inculpaţi trimişi în judecată, dar, în 2011, înainte de începerea judecării pe fond, 6 dintre aceştia au recunoscut faptele. Este vorba despre inculpaţii Adrian Trifa, Adrian Bălan, George Alin Dura, Luca Anversa, Ioan Răşinariu şi Viorel Toma. Dintre aceştia, doar Adrian Bălan , zis ”Bălănel” şi George Alin Dura au primt condamnări cu executare, de 2 ani, respectiv 5 ani de închisoare.

Citeşte şi Sentință definitivă la ÎCCJ pentru trei dintre inculpații dintr-o cauză disjunsă din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”

Citeşte şi „Prostituate pentru VIP-uri”: Adrian Bălan, prins de oamenii legii. A fost depus în Penitenciarul Aiud unde va petrece următorii 2 ani

Printre inculpaţi s-au aflat şi doi oameni de afaceri italieni. Este vorba despre Luca Anversa, patronul firmei de construcţii Pomponio SA Alba Iulia şi Luigi Saviato, partener de afaceri cu Anversa la un hotel din comuna Gârbova. Cei doi au fost acuzaţi de instigare la şantaj şi şantaj. Anversa a recunoscut fapta şi a primit 1 an de închisoare cu suspendare condiţionată.

Citeşte şi Motivarea Tribunalului Alba: Vezi de ce a fost condamnat patronul „Pomponio”, Luca Anversa, la 1 an de închisoare cu suspendare

Anterior, ”Puşcărie” a mai fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă, după ce, în calitate de agent de pază, a bătut, împreună cu un coleg, mai mulţi tineri care au provocat scandal într-un local din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax