Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Termenul pentru depunerea proiectelor “Centenar”, prelungit până în 1 septembrie. Florin Roman: Ministrul Romașcanu şi-a anunţat demisia de la conducerea comisiei

Publicat

IMG_8550 Termenul pentru depunerea proiectelor în vederea manifestațiilor de anul viitor cu ocazia Marii Uniri a fost prelungit până la 1 septembrie, față de termenul de 15 august prevăzut în prezent. De asemenea, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, şi-a anunţat demisia de la conducerea comisiei parlamentare pentru „Centenar”.

Vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, Florin Roman, transmite precizări, în urma şedinţei comisiei “Centenar” de marţi, de la Alba Iulia.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Întâlnirea comisiei parlamentare „Centenar”, la Alba Iulia, cu participarea ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu

“În urma ședinței de astăzi a Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, am constatat cu satisfacție o schimbare de atitudine a dnului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, în sensul normalizării modului în care își îndeplinește mandatul. Îmi exprim, însă, speranța ca aceasta să nu fie doar o chestiune de moment.

În cadrul Comisiei parlamentare, dnul Romașcanu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al acestui for, lucru pe care i l-am solicitat recent întrucât se afla în stare de incompatibilitate.

Am agreat cu domnia sa prelungirea termenului pentru depunerea proiectelor în vederea manifestațiilor de anul viitor până la 1 septembrie, față de termenul de 15 august prevăzut în prezent. Îi îndemnăm pe toți cei care sunt interesați, inclusiv organizații neguvernamentale, să propună proiecte pentru manifestații publice cu ocazia aniversării Marii Uniri.

De asemenea, în cadrul Comisiei și în prezența ministrului Culturii am convenit ca selecția proiectelor depuse să se realizeze până la 15 septembrie, cu participarea membrilor comisiei parlamentare care vor fi cooptați în organismul care va decide care vor fi proiectele finanțate.

Totodată, ministrul Romașcanu s-a angajat să pună la dispoziția membrilor comisiei parlamentare, fără condiționări de secretizare, proiectele depuse până în prezent, precum și cele care vor mai fi înregistrate la Ministerul Culturii, Departamentul Centenar”, a precizat deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Vezi şi Florin Roman cere ministrului Culturii să facă publice proiectele privind Centenarul Marii Uniri şi să promită că nu vor fi atribuite prin încredinţare directă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax