Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

TESTUL de SINCERITATE cu Gheorghe Rotar, primarul Blajului: Investiţii, culisele unor neînțelegeri politice și planuri pentru dezvoltarea oraşului

Publicat

YouTube video

Al doilea primar invitat la seria emisiunilor „Testul de sinceritate” destinate conducerii administraţiei celor mai importante oraşe din Alba, Gheorghe Valentin Rotar, a răspuns întrebărilor adresate de moderatorul Dan Lungu despre principalele proiecte de la Blaj.

Edilul a dezvăluit că încearcă să fie sincer în primul rând cu el însuşi, pentru a putea adopta aceeaşi atitudine şi faţă de ceilalţi. „Ca oameni politici, posibilitatea de a nu fi sincer este foarte mică şi cu risc foarte mare. Vreau să fiu sincer cu cetăţenii municipiului Blaj, care mi-au dat încrederea lor”.

Blajul este un oraş care a avut şi încă are foarte multe probleme, ţinând cont de faptul că administraţia locală deţine proprietăţi foarte puţine, la fel şi terenuri de dezvoltare, avem un regim mai special, spune Gheorghe Rotar. Primarul e evidenţiat importanţa oraşului din punct de vedere istoric, cultural şi economic, de la începuturi până în prezent.

Consideră că modul în care a reuşit să administreze oraşul, să-l dezvolte edilitar şi să creeze locuri de muncă i-a asigurat păstrarea funcţiei de primar şi mai puţin aspectul politic.

„Deşi scorul pe judeţ, la oraşe şi municipii, noi l-am obţinut la alegeri, nu pot să spun că numai datorită Blajului avem doi parlamentari PDL”. Susţine că nu a fost certat cu deputatul Clement Negruţ, însă a recunoscut că relaţiile „sunt reci”, nu a corespuns „modul de abordare a problemelor” şi că nu a dorit ca acesta să candideze pentru Colegiul Sebeş-Blaj, considerând că există alţi colegi care pot reprezenta mai bine zona. Datorită faptului că aşa a decis majoritatea din organizaţia PDL, s-a conformat, a făcut campanie şi a obţinut rezultate.

Primarul a dat detalii şi despre proiectele de atragere de investitori – lansarea celei de-a treia unităţi „Bosch”, cu dezvoltarea serviciilor conexe – şi cele de dezvoltare a infrastructurii. A dezvăluit că firma „Bosch” urmează să semneze cu Ministerul Finanţelor un proiect de finanţare pentru 15 milioane de euro, pentru care angajează 320 de salariaţi la lansarea fabricii şi până la 1.000 de oameni potrivit unei scheme de dezvoltare, până în 2016.

Vedeţi amănunte despre investiţii, bugetul local, salarii şi dezvoltare la Blaj, în „Testul de sinceritate” Alba24.ro.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax