Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tineri artiști din Alba, premiați la festivaluri de folclor și interpretare vocală și instrumentală, la Cluj-Napoca, Maramureș și Ocna Mureș

Publicat

Mai mulți tineri artiști din Alba, elevi ai Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, au fost premiați în acest sfârșit de săptămână la trei festivaluri de folclor și interpretare vocală și intrumentală, la Cluj-Napoca, în Maramureș și la Ocna Mureș. Directoarea Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Daniela Floroian, a transmis un comunicat de presă referitor la performanța tinerilor din Alba. Vedeți mai jos câștigătorii:

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, cursanții Școlii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba nu s-au odihnit, dimpotrivă au „muncit” reușind să se facă remarcați prin repertoriul ales și interpretarea de excepție la Festivalul de folclor „Clujule, vatră de dor”, din localitatea Cluj Napoca si la Festivalul de interpretare vocală și instrumentală „Lira” din Tăuții Magheraus județul Maramureș secțiunea interpretare muzică ușoară.

În festival de interpretare vocală și instrumentală au concurat copii și tineri din toată țara cu vârste cuprinse între 9-20 ani, iar juriul a fost format din specialiști în domeniu compozitori și interpreți cunoscuți din muzica usoară românească precum George Nicolescu, Mihai Treistariu. Patricia Hațegan (9 ani) cursantă a clasei de canto muzică ușoară, prof. Marinela Popa, a obținut „Premiul special” cu melodia „Dansează twist” muzica Viorel Gavrilă, versuri Corina Despot.

La festivalul de folclor au participat Georgiana Petrescu, care a obținut „Premiul special” și Alexandru Bărăștean care a obținut „Premiul III”. S-au prezentat în concurs elevi de la Școlile de Arte din Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Satu Mare, Gorj, Neamț, Sibiu, Suceava și Cluj.

Tot în urmă cu o săptămână la un alt festival de folclor intitulat „Mureș pe marginea ta” la Ocna Mureș două cursante din Alba au obținut premii: Georgiana Petruse „Marele Premiu” și Maria Uțiu a obținut „Premiul III”ambele fiind eleve la clasa de canto popular a prof. Leontina Fărcaș.

„Felicitări tuturor și mult succes în continuare!”, a transmis directoarea Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Daniela Floroian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax