Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TITULARIZARE 2014 în ALBA: Repartizările pentru 212 candidaţi cu media cel puţin 7. Condiţii şi LISTA posturilor

Publicat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat condiţiile de participare pentru candidaţi la şedinţa publică pentru repartizarea pe posturi/catedre vacante pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, pentru candidaţi care au obţinut minimum nota 7. Şedinţele se desfăşoară joi, 31 iulie şi vineri, 1 august, de la ora 9.00. În judeţul Alba sunt disponibile 54 de posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată. Restul, până la totalul de 655 de posturi vacante sunt pentru suplinitori, pe perioadă determinată.

Citeşte şi TITULARIZARE 2014 în ALBA: REZULTATE după contestaţii. Notele finale pentru peste 100 de candidaţi din judeţ

În urma rezultatelor finale, 212 candidaţi (46%) au reuşit să obţină minimum nota 7 pentru a intra la şedinţele de repartizare a posturilor titularizabile. Din cele 103 contestaţii depuse, 33 de note au crescut după recorectarea lucrărilor, dar 14 au fost mai mici. Un număr de 56 de note nu au fost modificate.

Citește și TITULARIZARE la inspectoratul şcolar, nu în centre de examen. Ministerul Educației pregăteşte SCHIMBĂRI de metodologie pentru 2015

De asemenea, 11 candidaţi au reuşit să obţină note peste 5, în urma contestaţiilor. Alţi 17 candidaţi care au obţinut note peste 5 înainte de contestaţii au primit note mai mari, iar şapte candidaţi nu au reuşit, în urma rezultatelor finale, să primească note de promovare.

Dintre cazurile în care notele au fost scăzute după recorectarea lucrărilor, 9 candidaţi au fost notaţi cu mai puţin, în condiţiile în care aveau deja note sub 5. Altor cinci candidaţi le-au fost scăzute notele, însă au reuşit să rămână cu note de promovare.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Alba, au fost şi cazuri de creşteri spectaculoase ale notelor, cu până la patru puncte, după contestaţii. De exemplu, de la nota iniţială 3,96 la 7,75, de la 4,30, la 7,09 sau de la 5,10 la 7,40. Un alt candidat a primit iniţial nota 3 şi apoi 5,05.

Înainte de contestaţii, potrivit datelor evidenţiate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, din cele 460 de lucrări, au fost obţinute 202 note peste 7 (43,91%) şi 258 note sub 7 (56,08%). De asemenea, 115 candidaţi (25%) nu au luat nici măcar nota 5 la proba scrisă, astfel că-şi pierd dreptul de a primi posturi în învăţământ, inclusiv cele de suplinitori.

Promovabilitatea în judeţul Alba este de 75%, faţă de 79,88% la nivel naţional, înainte de contestaţii.

Repartizările pe posturi didactice se fac pentru candidaţii din ambele centre de concurs din Alba Iulia, la sediul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, la sala profesorală, etaj I, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Nr. 11.

În etapa I de repartizare, joi, 31 iulie, are loc repartizarea în şedinţă publică, la nivelul centrului de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7,00 (şapte) la concursul din 2014, pe posturile didactice/catedrele vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Vezi Posturile_titularizabile_2014

Candidaţii care au susţinut proba scrisă la Centrul de concurs nr. 1, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia se vor prezenta la şedinţa publică de joi, în intervalul orar 9.00 – 11.00, în ordinea alfabetică a disciplinelor de concurs. Pentru acest centru de concurs, sunt disponibile 367 de posturi vacante, din care 30 sunt titularizabile.

Candidaţii care au susţinut proba scrisă la Centrul de concurs nr. 2, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia se vor prezenta la şedinţa publică de joi, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în ordinea alfabetică a disciplinelor de concurs. Pentru acest centru, sunt disponibile 288 de posturi vacante, din care 24 sunt pe perioadă nedeterminată.

În etapa I de repartizare, vineri, 1 august 2014, are loc repartizarea, în şedinţă publică, a candidaţilor cu media de repartizare minimum 7,00 (şapte), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul centrelor de concurs în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, cât şi proba scrisă sau în alte centre de concurs în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Candidaţii din alte judeţe sau centre de concurs care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului şi în judeţul Alba pot participa la şedinţa publică de repartizare pe posturi sau catedre vacante pentru angajare cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, la sediul Colegiului HCC, în data de 1 august, în intervalul orar 9.00-10.00.

Repartizările se fac conform Art. 74 (2) din Metodologia – cadru  privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2014-2015, aprobată prin OMEN nr.5451/12.11.2013, cu modificările şi completările ulterioare.

Vezi şi INSTRUIRE_repartizare_candidati

Candidaţii se legitimează cu BI/CI sau pot fi reprezentaţi de o altă persoană, prin procură notarială în original.

În cazul în care candidatul nu este prezent personal sau printr-un împuternicit la şedinţa publică de repartizare, cererea acestuia nu se soluţionează.

La etapele de repartizare din perioada 31 iulie – 1 august nu pot participa candidaţii care nu au dobândit definitivarea în învăţământ şi nu mai îndeplinesc condiţiile legale de înscriere la examenul naţional de definitivat.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Potrivit CALENDARului pentru Titularizare – sesiunea 2014, până în 2 august 2014, are loc transformarea posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată şi reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată;

Etapa a II-a de repartizare se desfăşoară în perioada 4-5 august 2014:

– repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 5,00 (cinci) la concursul din sesiunea 2014, conform art. 58 alin. (10) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate pentru angajare pe perioadă determinată:

– repartizarea în şedinţă publică, la nivelul centrului de concurs/unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5 (cinci) la concursul din sesiunea 2014, conform art. 58 alin. (10) din Metodologie, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, pe posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate în vederea angajării pe perioadă determinată.

În 5 august 2014:

– transmiterea, la inspectoratele şcolare, a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete reactualizate, a listei candidaţilor repartizaţi şi a listei candidaţilor rămaşi nerepartizaţi;

– publicarea, la inspectoratele şcolare, a listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete rămase neocupate, a listei candidaţilor repartizaţi şi a listei candidaţilor rămaşi nerepartizaţi.

În perioada 6-29 august, se emit şi comunică deciziile de repartizare pe post/catedră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax