Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Operațiune inversă: SGA Alba a interzis OT PNL Alba să mai planteze pomi pe digul râului Ampoi

Publicat

Organizaţia de Tineret Alba a Partidului Naţional Liberal s-a lovit de refuzul autorităţilor locale, la derularea rundei a doua de plantare puieţi în municipiul Alba Iulia, în cadrul “Lunii Pădurii”.  Prima acţiune din 2011 de acest gen a fost organizată în 19 martie şi s-a bucurat de succes în rândul locuitorilor municipiului.

Reprezentanţii PNL Alba Iulia au spus că, la a doua cerere înaintată Primăriei, tinerii liberali au fost trataţi cu refuz, sub motivul neaprobării din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş – Filiala Alba. SGA Alba le-a răspuns că în nici un caz nu au voie să planteze pomi pe digul de pământ al râului Ampoi şi, mai mult, i-a somat ca şi puieţii pe care i-au plantat în 19 martie să fie dezrădăcinaţi.

Potrivit Legii 107/2006, se dau sancţiuni pentru “plantarea, tăierea ori distrugerea arborilor, arbuştilor, tufelor, a culturilor perene şi puieţilor din albiile cursurilor de apă, din cuvetele lacurilor de acumulare şi de pe malurile lor sau de pe baraje, diguri şi din zonele de protecţie a acestora”, cursurile de apă fiind zone supervizate de  Sistemului de Gospodărire a Apelor.
TNL a fost nu a primit aprobare de a planta puieţi nici în cartierul Bărăbanţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax