Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Toate unităţile sanitare intră în evaluare, pentru acreditare. Guvernul a înfiinţat Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Publicat

palatul victoria guvern Guvernul a stabilit în ședința de miercuri, 28 ianuarie, înființarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, pentru supravegherea calității actului medical. Toate unitățile sanitare vor intra în procesul de evaluare în vederea acreditării.

Printr-o ordonanță adoptată miercuri, 28 ianuarie, Executivul a decis înființarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, prin reorganizarea Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), instituție care va avea rolul să supravegheze, prin intermediul unor evaluări sistematice și prin pârghii juridice, respectarea calității actului medical în toate formele sale.

Noile reglementări creează cadrul juridic necesar pentru a extinde implementarea managementului calității serviciilor medicale, aplicat în prezent doar pentru spitale, la toate unitățile sanitare. Astfel, sistemul sanitar, în ansamblul său, va putea fi monitorizat sub aspectul respectării și îmbunătățirii calității actului medical.

Toate unitățile sanitare vor intra în procesul de evaluare în vederea acreditării.

Acreditarea este procesul prin care se validează faptul că serviciile medicale oferite de o unitate sanitară sunt conforme cu standardele adoptate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, proces în urma căruia unitățile sanitare sunt clasificate pe categorii de acreditare, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Actul normativ include, de asemenea, și alte prevederi cu privire la normele de acreditare a unităților sanitare, precum și referitoare la organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax