Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Topul celor mai costisitoare evenimente din Alba Iulia. AlbaFest, cel mai scump festival al orașului

Publicat

Alba Iulia chletuiește în fiecare an, câteva milioane de lei (de obicei între 3 și 4 milioane) pentru evenimente culturale organizate în general în Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre festivaluri, concerte, concursuri și multe altele, menite să atragă turiști și să dea viață cetății, în condițiile în care strategiile pe termen lung ale administrației locale vor să transforme orașul într-unul turistic. În total, peste 20. Alba24 vă prezintă costurile celor mai scumpe evenimente organizate în Alba Iulia, plătite de primărie. 

”AlbaFest” este de departe cel mai scump festival organizat în oraș. A costat anul acesta 835.566 de lei. Au urcat pe scenă Delia, Damian Brothers, Smiley, Loredana, Dorian Popa, Irina Rimes, Ruby, Liviu Teodorescu, Lora, Ami, Cristina Bălan, The Motans, Randi şi Deep Central. Majoritatea banilor s-au dus pe plata artiștilor, sonorizare, închirierea scenelor, lumini, efecte speciale și focuri de artificii. Nici pretențiile artiștilor nu au fost ieftine. De exemplu, Delia a vrut un cort lângă scenă care trebuia încălzit sau răcit, în funcţie de temperatură. De asemenea, artista a solicitat ca scena să fie dotată cu tunuri de căldură şi să fie curată şi uscată, respectiv să aibă 12 sticle de apă sigilate, la temperatura normală. În plus, la dorința ei i s-a pus la dispoziție o cameră backstage cu canapea, oglindă înaltă de 1,5 m și o masă pentru machiaj.

Sărbătoarea Muzicii a costat administrația locală 669.908 lei. Ovidiu Lipan Țăndărică, Mircea Baniciu, trupa Amadeus, Analia Selis, Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat a Republicii Moldova, au fost câteva nume de artiști care au urcat pe scenă.

Trupa Compact și britanicii de la Smokie, două formații din alte vremuri dar cu succes la public, au concertat în ultima seară spre și au adunat în piața Cetății aproximativ 5.000 de oameni.

Spectacolele de reenactment, sau de reconstituire istorică, au mai ”cucerit” 420.000 de lei din buget.

Câte 300.000 de lei fiecare mai costă Festivalul Dilema Veche (care a mai adunat alți bani de la Consiliul Județean și de la sponsori, organizatorii neputând preciza bugetul total) și Festival de România (care va fi organizat de 1 Decembrie).

Alte cheltuieli: Alba Music and Film Festival – 203.000 de lei, Festivalul Cântec de suflet – 176980 de lei, Festivalul Romann Apulum – 147.000 de lei, Cetatea copiilor – 78.000 de lei, concerte în colaborare cu Centrul Cultural Radio România – 60.000 de lei și Sărbătoarea Încronării – 45.000 de lei.

Cheltuielile pentru evenimente mai mici, cum ar fi Rowmania, Mamut Bike Rice, Alba Iulia City Race și altele, nu au depășit 44.000 de lei, respectiv 10.000 de euro.

Totodată, Primăria Alba Iulia a prevăzut în acest an 173.000 de lei pentru materiale de promovare și tipărituri și 120.000 de lei pentru promovare în mass-media.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax