Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Toxiinfecţia alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei”: Amendă de 10.000 de lei de la DSP Alba. Un agajat, depistat cu stafilococ. Nereguli constatate

Publicat

dsp alba 1Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba anunţă că a finalizat ancheta epidemiologică la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” de la Vințu de Jos. A constatat o serie de nereguli şi a dat amendă de 10.000 de lei. Un angajat a prezentat stafilococ şi au fost găsite probleme de igienizare şi depozitare. După igienizarea și dezifecția localului, acesta va putea să reia activitatea.

Vezi şi Toxiinfecţia alimentară de la Pensiunea „Drumul Dragostei”: Amendă de 8.400 de lei de la DSVSA şi activitatea blocului alimentar, SUSPENDATĂ. Concluziile anchetei

În urma controalelor, inspectorii sanitari au constatat o serie de neconformități, după cum urmează:

– lipsa evidenței zilnice a stării de sănătate a angajaţilor

– igienizare necorespunzătoare a spațiilor frigorifice

– vestiar utilizat și în alte scopuri (depozitare diverse)

– depozitare neconformă a produselor alimentare în spațiile frigorifice

– igienizare necorespunzatoare a spațiilor aferente blocului alimentar

– lipsă cursuri de igienă a personalului

Reamintim că o echipă a DSP Alba s-a deplasat la sala de evenimente ”Drumul Dragostei” din Vințu de Jos, în data de 30 iulie și a demarat o anchetă epidemiologică, după ce mai multe persoane care au participat la o nuntă au necesitat îngrijiri medicale, prezentând probleme digestive, grețuri și vărsături.

S-au recoltat 13 teste de sanitație și 6 de pe tegumentele personalului, 3 AMF (determinare aeromicrofloră) și o proba de apă. S-au recoltat 11 exudate faringiene și 11 coproculturi de la angajați, transmite DSP Alba.

Din cele 13 teste de sanitație de pe suprafețe s-a stabilit că nouă depășesc limita admisă. Dintre cele șase probe biologice de pe tegumentele personalului, un angajat a prezentat stafilococ, iar, dintre cele trei probe AMF (aeromicrofloră), două depășesc limita maximă admisă (au fost lucrate în laboratorul DSPJ Alba).

S-au recoltat patru probe alimentare din meniul servit (aperitiv rece garnitură, gustare caldă, ciorba țărăneasca de porc și prăjitura asortată). În toate patru s-a izolat stafilococ (probele au fost lucrate la laboratorul DSVSA Alba);

Pentru neconformitățile constatate, DSP a aplicat o amendă contravențională pe persoană juridică în valoare de 10.000 de lei conform HG 857/2011, art.43, lit.b. și a suspendat temporar activitatea în unitate până la remedierea deficienţelor.

DSP Alba a obținut miercuri rezultatele de la recontrolul efectuat după igienizarea și dezifecția localului, urmând ca unitatea să-și poată relua activitatea. Angajatul care a fost identificat cu stafilococ a fost transferat la un loc de muncă fără risc de contaminare alimentară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax