Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Traficanţi internaţionali de utilaje agricole din Alba şi alte trei judeţe, prinşi de poliţişti

Publicat

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia au reţinut, sâmbătă, şapte membri ai unei grupări infracţionale suspecte de trafic cu utilaje furate, la comandă, din ţări ale Uniunii Europene. Bărbaţii, din judeţele Alba, Arad, Bihor şi Hunedoara, au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să introducă în ţară două utilaje agricole furate din Franţa.

Din cercetările poliţiştilor rezultă că unii dintre membrii grupării se deplasau cu o maşină în ţara în care identificau utilajul, pe care apoi îl furau. Apoi, utilajele erau transportate în România, fiind folosite documente falsificate şi erau valorificate în schimbul a importante sume de bani. Cei şapte bărbaţi reţinuti sâmbătă fac parte dintr-un grup de 14 infractori care se ocupau cu furtul şi vânzarea ilegală de utilaje agricole, în Franţa, Italia sau Austria.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Hunedoara, care a decis arestarea acestora pe o perioadă de 29 de zile.

Cercetările continuă în cazul acestora, prejudiciul produs fiind estimat la suma de 70. ooo de euro. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, membrii reţelei riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

Precizăm că mai multe descinderi au fost desfăşurate de poliţişti, în judeţul Maramureş, în această săptămână, în căutarea membrilor unei filiere de traficanţi de utilaje, căutaţi de autorităţile franceze, pentru un prejudiciu de 4 milioane de euro. Anchetatorii străini au cerut sprijin omologilor români, fiind efectuate zeci de percheziţii. Suspecţii sunt bănuiţi că fac parte din aceeaşi reţea identificată de poliţişti în 2009, când mai multe persoane au ajuns după gratii. Autorităţile franceze au cerut, prin comisie rogatorie, anchetatorilor români să urmărească preocupările mai multor maramureşeni, despre care existau suspiciuni că furau utilaje agricole şi industriale din Franţa, iar apoi le vindeau sau închiriau în România. În urma descinderilor, au fost puse în executare opt mandate europene de arestare emise de către Tribunalul de Mare Instanţă din Nancy, Franţa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax