Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Traficanții de etnobotanice albaiulieni prinși de DIICOT au fost trimiși în judecată. Mircea Ispas, învinuit și într-un dosar la Bacău

Publicat

Traficanții de etnobotanice albaiulieni, conduşi de Mircea Ispas, arestați preventiv de la începutul lunii noiembrie 2012, au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Aceștia au încheiat cercetările în dosarul „Operaţiunea Transilvania“, în care este vizată gruparea infracţională ce se ocupa cu importul şi comercializarea ilegală a unor produse etnobotanice. Dosarul a fost înregistrat, la sfârșitul lunii ianuarie, pe rolul Judecătoriei Deva, iar magistraţii au stabilit primul termen de judecată pentru data de 18 februarie. Mircea Ispas a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri și într-un alt dosar, la Bacău.

În total, 21 de persoane, dintre care 18 aflate în stare de arest, au fost învinuite în dosar şi vor fi judecate pentru constituirea unui grup infracţional nestructurat şi pentru operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Patru dintre învinuiți sunt din Alba Iulia: Mircea Ispas, Viorel Gheorghe, Ioan Hârbea și Petru Dan.

Potrivit procurorilor, învinuiții cumpărau substanțele de pe internet, iar ulterior le comercializau către diferiți cumpărători. Până în prezent, au fost identificați aproximativ 20 de consumatori. Substanțele etnobotanice erau aduse din Spania prin intermediul unei firme de curierat, iar, ulterior, comercializate în ţară, la prețuri între 15 lei și 50 de lei gramul. Un kilogram din aceste droguri era cumpărat din Spania cu sume între 3.000 și 4.000 de euro. La perchezițiile efectuate au fost descoperite 1.000 de pliculețe de etnobotanice, dar și alte 3 kilograme din acest tip de drog, 2.000 de euro, 80.000 de lei, aparate de porționat și un pistol cu aer comprimat. Liderul grupării, mai avea, în două conturi diferite, rulaje de peste 800.000 lei.

Substanțele erau porţionate şi vândute sub diferite denumiri, precum „NINJA“, „PURE BY MAGIC“, „NINJA ULTRA STRONG“, „SPECIAL EDITION“, „DNB ELECTRIC HERBAL INCESE“, „BONZAI PLANT“ sau „GROWTH REGULATOR WINTER BOOST“.

Așa cum reiese din rechizitoriul întocmit de procurori, în total, gruparea a traficat peste 40 de kilograme de astfel de substanţe, doar în perioada decembrie 2011 – octombrie 2012. Din fiecare kilogram de etnobotanice, traficanţii porţionau circa 4.000 de doze, pe care le vindeau la preţuri cuprinse în 15 şi 35 lei doza. „Marfa“ ajungea la consumatori cu vârste cuprinse între 17 şi 35 de ani, din Deva, Hunedoara, Orăştie, Brad, Alba Iulia, Timişoara, Sibiu, Bacău, Cluj-Napoca şi Bucureşti. S-a constatat, de asemenea, că unele pliculeţe conţineau, în amestec, şi dimetocaină – substanţă considerată a fi drog de risc.

Inculpații din acest dosar sunt Antoniu Chirilă, Daniel Jude, Narcis Nojogan, Andrei Logojan, Gabriel Grasu, Bogdan Trandafir, Cosmin Crăciun, Marian Ştiucă, Toni Todoni şi Mircea Vagu – toţi din judeţul Hunedoara, dar şi Viorel Gheorghe, Ioan Hârbea, Petru Dan şi Mircea Ispas – toţi din judeţul Alba, Daniel Boboc şi Alin Amălinei, ambii din Timiş şi fraţii Răzvan şi Cosmin Marinescu – proprietari ai unor “magazine de vise“ din Bucureşti.

Mircea Ispas, trimis în judecată pentru trafic de droguri și într-un alt dosar, la Bacău

Mircea Ispas, liderul grupării trimise în judecată în dosarul „Operaţiunea Transilvania”, este acuzat de trafic de droguri şi într-un alt dosar, ce se află pe rolul Tribunalului Bacău şi vizează opt traficanţi de canabis, haşiş şi etnobotanice.

Acesta a fost trimis în judecată, alături de alte şapte persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Se pare că gruparea comercializa drogurile în licee, cluburi şi pe Internet, iar în urma unor percheziţii, oamenii legii au ridicat, de la membrii acesteia, câteva sute de țiple cu pulbere albă sau substanță vegetală mărunțită, zeci de comprimate şi dispozitive de cântărit și mărunțit „marfa”, dar şi sume mari de bani, în lei şi în euro. Majoritatea consumatorilor care îşi procurau droguri de la respectiva grupare sunt minori, la fel ca în cazul „Operaţiunii Transilvania”.

Citește mai multe despre perchezițiile efectuate la traficanții de etnobotanice.

Sursa: Mesagerul Hunedorean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Viceprimaru`

    miercuri, 13.02.2013 at 09:48

    Sa-i impuscam pe toti !!! Sa-i tragem pe jug !!!

    • eu

      vineri, 15.02.2013 at 22:03

      si ce rezolvi? vin altii ce o sa vanda…daca vrei sa opriti asta de ce nu impuscati consumatorii?lol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax