|

”Trafigura” a oferit cel mai bun preț pentru cuprul de la Abrud. Compania face afaceri de miliarde de dolari anual și are o o istorie bogată în scandaluri

cariera cupru min rosia poieniCompania Cupru Min SA Abrud vrea sa vândă la licitație internațională 40.000 de tone de concentrat de cupru, anual, în total 80.000 de tone doi ani. Dintre cele șapte oferte primite, cea mai bună din punct de vedere al prețului a fost cea a companiei olandeze ”Trafigura”, care a mai timis oferte către compania din Apuseni și anii trecuți.

Dacă câștigă, ”Trafigura” va înlocui principalul partener de afaceri din ultimii ani al ”Cupru Min” SA Abrud, compania românească ”Ronefer” SRL Voluntari. Explotarea minieră a primit în total şapte oferte, de la companii din Elveţia, Olanda, China şi România. În ultimii ani, Cupru Min a lucrat cu ”trader-ul” românesc Ronefer SRL Voluntari, care ducea concentratul de cupru în China.

Reprezentanții ”Cupru Min” SA au anunțat că au solicitat oferte îmbunătățite de la participanții la licitație, în încercarea de a obține un preț și mai bun. Aceștia au anunțat că dacă procedura se va finaliza, valoarea contractului ar urma să depășească 60 de milioane de euro, la un preț foarte bun pentru societatea din Abrud, chiar și în contextul scăderii prețurilor pe piața mondială, în raport cu anul trecut. În prezent, o tonă de cupru la Bursa Metalelor de la Londra se tranzacționează cu aproximativ 6300 de dolari.

”Cupru Min” SA Abrud exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.

Cine este ”Trafigura”?

”Trafigura” este una dintre cele mai mari companii de trading din lume, capabilă să mute cantități mari de bunuri, în special produse petroliere și minerale, în orice parte a lumii. Compania a fost înființată de Claude Dauphin și Eric de Turckheim, fiind formată prin despărțirea unui grup de companii administrate de Marc Rich. De la începutul existenței sale, compania a fost implicată în diverse scandaluri, cum ar fi implicarea în programul „petrol contra hrană” și deversarea de deșeuri toxice în Coasta de Fildeș, când au fost acuzați de moartea a 17 persoane și intoxicarea altor 20.000.

În 2016, compania a avut peste 4000 de angajați și un profit de aproape un miliard de dolari.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=587871avatar Publicat de pe 8 august 2017
Publicat în ACTUALITATE, ECONOMIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Dorin: A fost vreme foarte rea in Apuseni. De obicei in perioada asta a anului vremea e foarte instabila. Cea mai...
  • Un albaiulian: Alba Iulia merita promovata si pietei nationale, asadar nu vad neaparat o problema acest lucru. In...
  • Un albaiulian: Alte orase din Romania plang ca nu au astfel de initiative, iar noi dam cu pietre! La urma urmei, doar...
  • Adi: Ar trebuie amenda maxima pentru faptasi si pus sa duca molozu inapoi in curtea lui
  • Micu: Normal ca la Directia de Impozite si Taxe erau usile inchise, oare nu asa trebuiau sa recupereze ziua de 14...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI