Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Tragedia de la „Colectiv”: PROTEST în Capitală. ”E doar începutul!”. 25.000 de oameni au cerut demisii. Filmul protestului

Publicat

protest guvern Marți seara, 25.000 de tineri au ieșit în stradă la București și cer demisii la Guvern și primărie, pentru tragedia din Clubul “Colectiv”. O manifestare similară se desfăşoară la Braşov.

La Bucureşti, iniţial a fost un miting de protest pentru demisia primarului Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, care a început după or 18.00. Manifestanţii, în primele ore aproximativ 15.000 de persoane, au mers până la sediul Guvernului, unde au cerut demisia lui Victor Ponta şi pe a lui Gabriel Oprea. În drumul lor, au întâlnit o maşină de pompieri. În aplauze, protestatarii au scandat: „Cinste lor, cinste pompierilor”, în semn de mulţumire pentru salvarea victimelor în urma incendiului din clubul Colectiv, potrivit realitatea.net.

În jurul orei 21.00, aceştia se îndreptau spre sediul Ministerului Afacerilor Interne. După ora 22.00, aceştia au ajuns la sediul Parlamentului. Numărul protestatarilor a ajuns la 25.000. Unii dintre aceştia au mers şi la Primăria Sectorului 4. Ulterior, manifestanţii s-au întors în Piaţa Universităţii.

YouTube video

În Bucureşti, Piața Victoriei a fost blocată marți seara de manifestanți, protestatarii continuând să vină dinspre Universitate. Câteva mii de oameni, care au protestat inițial la Piața Universității, au plecat, pe jos, pe Bulevardul Magheru, spre sediul Guvernului.

Manifestanții cer demisia premierului Victor Ponta și a vicepremierului Gabriel Oprea. Ei scandează ”Colectiv”, ”Vrem dreptate”, ”Demisia”, ”Asasinii”. Jandarmeria a suplimentat efectivele prezente în Piața Victoriei.

La manifestație participă în principal tineri, protestul fiind organizat pe rețelele sociale.

La Universitate, s-a scandat „Demisia, demisia”, „Solidaritate”, „Piedone nu uita, a venit și ziua ta!”. Unii dintre manifestați poartă pancarte pe care se poate citi „Noi suntem generația care schimbă istoria!”, „Corupția ucide!”.

Câteva sute de persoane protestează marți seara, începând cu ora 18.00, lângă Prefectura Brașov, aceștia cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea în legătură cu cazul polițistului Bogdan Gigină și a primarului sectorului 4 din București, Cristian-Popescu Piedone, cu privire la incendiul din clubul Colectiv.

surse: agerpres.ro, realitatea.net

sursa foto: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax