Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRAGEDII pe şoselele din ALBA. Cele mai GRAVE ACCIDENTE RUTIERE din 2014: 14 persoane şi-au pierdut viaţa

Publicat

DSC_0497 Viteza excesivă, depăşirile riscante şi neatenţia sau alcoolul la volan au fost şi în anul 2014 principalele cauze care au dus la producerea unor adevărate tragedii pe şoselele din Alba. 14 persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere grave produse pe drumurile din judeţ, iar alţi oameni din Alba au murit în evenimente similare produse în alte judeţe sau chiar peste hotare. Cu toate acestea în 2014 au fost mai puține victime decedate în urma accidentelor rutiere decât în 2013, când 27 de oameni și-au pierdut viața.

Citește și Tragediile de pe şoselele din Alba din 2013: 146 de accidente grave. Până la mijlocul lunii decembrie, 27 de oameni şi-au pierdut viaţa

Vă prezentăm detalii despre cele mai grave accidente rutiere din 2014.

În 25 octombrie, într-o zi de sâmbătă, dimineaţa, pe Autostrada A1, sensul de mers Sibiu – Deva, un şofer de TIR din Bucureşti şi-a pierdut viaţa după ce a fost spulberat de o autoutilitară al cărei conducător nu a observat la timp maşina staţionată pe banda de urgenţă. Omul de 43 de ani se afla lângă TIR-ul staţionat şi a murit pe loc, fiind proiectat aproximativ 20 de metri pe carosabil, în urma impactului.

Autoutilitara s-a oprit la o distanță de 350 de metri de locul accidentului, iar traficul rutier a fost blocat pe Autostrada Orăştie – Sibiu, în zona kilometrului 309, aproximativ trei ore.

Citeşte şi FOTO – VIDEO | Accident MORTAL pe autostrada A1, în zona Lancrăm: Un bărbat a DECEDAT, după ce două TIR-uri s-au ciocnit

10805241_10152870463679301_2012683404_n În 15 noiembrie, în zona barajului de la Mihoești, pe DN 75, un bărbat de 82 de ani a murit, după ce o dubă cu numere de Alba ce circula în același sens a lovit din spate căruța în care se afla bătrânul.

Bătrânul a suferit leziuni grave, iar decesul acestuia a fost pronunțat la spitalul din Cîmpeni. Șoferul dubei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Accidentul s-a petrecut tot din neatenţie la volan.

Citeşte şi FOTO | Accident mortal în zona barajului de la Mihoiești: Un bătrân a DECEDAT, după ce căruța lui a fost lovită de o dubă

 

DSC_1066 În 22 septembrie, doi bărbaţi şi-a pierdut viaţa, în urma unui accident rutier grav petrecut pe DN14 B (Teiuş – Cistei – Crăciunelu de Jos – Blaj), lângă Mihalţ. Un autoturism Fiat Punto a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un camion. Persoanele decedate sunt şoferul şi pasagerul din dreapta. Acesta din urmă a fost proiectat în afara autoturismului, după impact.

În momentul accidentului, în autoturism se aflau trei persoane: şoferul, care a rămas prins în caroseria maşinii, pasagerul din dreapta care şi-a pierdut viaţa şi o femeie, pe bancheta din spate.

Şoferul, în vârstă de 53 de ani, era din Bucerdea Grânoasă. Pasagerul, care şi-a pierdut şi el viaţa, a avut 52 de ani şi era din aceeaşi localitate. În urma impactului, TIR-ul (aparţinând firmei Ambient) a ajuns pe câmp. Potrivit unor martori, autoturismul Fiat ar fi avut viteză foarte mare.

Citeşte şi FOTO | ACCIDENT MORTAL la Mihalţ, pe DN14B. Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa după ce un Fiat s-a izbit de un TIR

Smurd Helicopter În 22 august, la intrarea în Vinerea dinspre Cugir, o tânără de 34 de ani care circula pe bicicletă a fost lovită cu maşina de un şofer beat. Tânăra a murit la spitalul din Târgu Mureş, unde a ajuns cu un elicopter SMURD, transportată de la Alba Iulia şi aflată în comă de gradul IV.

Şoferul vinovat, un bărbat de 58 de ani din Cugir, a fost reţinut de poliţişti şi cercetat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. În momentul comiterii accidentului, U.V. era sub influenţa alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma analizării mostrelor de sânge recoltate după comiterea accidentului, a rezultat că bărbatul avea o concentraţie alcoolică în sânge de 1,90 grame/ litru, la prima recoltare, respectiv 1,75 grame/litru la a doua recoltare.

Citeşte şi Şoferul care a accidentat mortal o tânără din Cugir care circula pe bicicletă a fost reţinut. A avut alcoolemie de 1,90 grame în sânge

ioan caprariu, foto: facebook În 16 august, la Lupşa, pe DN75, în Munţii Apuseni, s-a produs un alt accident grav. Un tânăr de 19 ani, elev la un liceu din Cîmpeni şi-a pierdut viaţa după ce s-a izbit cu maşina, un BMW, de un stâlp. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat în afara şoselei.

Tânărul a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, într-o curbă. În maşină se mai aflau alţi trei pasageri, care au suferit leziuni grave.

Decesul şoferului a fost constatat la spital.

Citeşte şi Accident MORTAL în localitatea Lupșa. Un autoturism s-a izbit de un stâlp și s-a răsturnat. Șoferul, elev la un liceu din Cîmpeni, a decedat

DN67 C sebesel1 Pe 13 august, un bărbat de 71 de ani care circula pe bicicletă a fost acroşat de un autoturism pe DN 67 C, la Sebeşel. Bătrânul a vrut să facă un viraj şi a fost surprins de autoturismul care circula în aceeaşi direcţie. Omul a murit pe loc.

Potrivit localnicilor din Sebeşel, bărbatul mergea în fiecare dimineaţă cu bicicleta după pâine şi în aproprierea locului accidentului se oprea ca să coboare. Drumul de miercuri, dimineaţa, 13 august, i-a fost însă fatal.

Citeşte şi Accident MORTAL pe DN67C – Transalpina: Biciclist de 71 de ani, decedat după ce a fost acroşat de o maşină

jeep wrangler În 2 august un accident grav s-a petrecut la limita între judeţele Alba şi Mureş, pe raza localităţii Tătârlaua în zona DJ 142K. Trei bărbaţi care se aflau la o partidă de vânătoare s-au răsturnat cu un Jeep Wrangler. Şoferul a virat brusc, iar autoturismul de teren s-au întors pe plafon.

Cel care se afla la volan şi-a pierdut viaţa la locul accidentului. Era Ioan Horşia(39 de ani) – medic stomatolog din Blaj și fiul primarului din comuna Șona.

Ceilalţi doi vânători au scăpat cu leziuni uşoare.

Citeşte şi Accident mortal pe un teren din zona Tătârlaua, DJ142K: Un medic stomatolog din Blaj şi-a pierdut viaţa după ce un Jeep s-a răsturnat peste el

În 2 iunie, un bărbat de 54 de ani din Avram Iancu şi-a pierdut viaţa în urma unui accident produs pe un drum neamenajat din Munţii Apuseni. Aflat într-un TAF, în locul numit Şaua Godeanului, omul a pierdut controlul utilajului, care a derapat şi a căzut sub roata acestuia. A murit pe loc.

Citeşte şi A murit sub roata unui TAF, în Munţii Apuseni. Accident mortal pe un drum neamenajat, într-o pădure din localitatea Târsa

Un alt accident pe un drum forestier s-a petrecut pe 1 mai, într-o pădure din Feneșasa, Zlatna. Un bărbat de 54 de ani a murit după ce un TAF s-a răsturnat peste el. La fața locului a intervenit și un echipaj de descarcerare al ISU Alba Iulia, pentru scoaterea muncitorului de sub utilaj.

Alături de acesta, în utilaj se mai afla un tânăr de 31 de ani, din Zlatna, care scăpat doar cu plăgi tăiate la nivelul capului, a fost transportat la Spitalul Judeţean Alba, însă nu a rămas internat.

Citeşte şi Accident mortal într-o pădure din Feneșasa-Zlatna. Un bărbat a fost strivit de un TAF, care s-a răsturnat peste el

IMG_8844 În 29 aprilie, pe DN1 – strada Clujului din Teiuș, o femeie şi-a pierdut viaţa după ce două autovehicule au intrat în coliziune. Alte două persoane au fost rănite.

În accident au fost implicate un microbuz de persoane „Livio Dario” și un camion înmatriculat în Mureș. Microbuzul a ieşit de pe drumul dinspre Stremţ, pe strada Clujului, pe sensul Aiud – Alba Iulia, iar, în apropiere de benzinăria „Lukoil”, şoferul a vrut să vireze la stânga spre gară, moment în care a fost lovit de camionul care intrase în depășire, în zonă interzisă.

Femeia care a murit s-a urcat în microbuz din localitatea Stremț și trebuia să ajungă la locul de muncă pe care îl avea la fabrica de încălțăminte „Rekord” din Alba Iulia. Microbuzul efectua cursa Geomal – Teiuș- Alba Iulia.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Accident mortal pe DN1, în Teiuș. O femeie de 51 de ani și-a pierdut viața în urma unei coliziuni între un microbuz și un camion

accident incoronarii opel 2014 Pe 16 aprilie, într-o dimineaţă mohorâtă şi ploioasă, un bărbat de 68 de ani, care a încercat să treacă Bulevardul Încoronării din Alba Iulia, pe trecerea de pietoni, a fost lovit de o maşină. Bărbatul a fost diagnosticat la spital cu politraumatism, comă de gradul II, TCC mediu.

Medicii au încercat să-i salveze viaţa, fiind supus unor intervenţii chirurgicale. Acesta a murit însă la spital, din cauza leziunilor grave, o săptămână mai târziu.

Maşina implicată în accident, un Opel, era condusă de o femeie, judecător de la Curtea de Apel Alba Iulia. S-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeşte şi FOTO | Accident rutier pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia: Bărbat de 68 de ani, lovit de o mașină pe trecerea de pietoni

Citește și Bulevardul Încoronării, „ZONA NEAGRĂ” a orașului Alba Iulia. Zeci de accidente rutiere în locul în care un judecător a lovit un pieton

În 26 martie, un bărbat de 68 de ani din localitatea Lopadea Nouă a decedat, după ce căruța în care se afla s-a răsturnat peste el. După incident, bărbatul a fost dus de urgență la Spitalul din Aiud. dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Accidentul s-a produs la intrarea în Lopadea Nouă.

Omul a intrat cu căruţa, din neatenție, într-un pod, în apropierea unui imobil.

Citeşte şi Accident mortal în Lopadea Nouă: Bărbat de 68 de ani, decedat după ce o căruță cu care circula s-a răsturnat peste el

În 12 martie, o femeie de 57 de ani din comuna Crăciunelu de Jos a fost lovită de o Dacie Logan. Femeia încercase să treacă strada prin loc nepermis.

O echipă de intervenție s-a deplasat la fața locului unde au încercat resuscitarea victimei însă femeia a decedat.

Şoferul, un bărbat de 41 de ani din Alba Iulia nu se afla sub influenţa alcoolului.

Citeşte şi Accident la Crăciunelu de Jos: O femeie a decedat după ce a fost lovită de o mașină. A traversat strada, printr-un loc nepermis

În 29 februarie, pe DN 75 în localitatea Boncești, drumul de la Cîmpeni la Bistra i-a fost fatal unui tânăr de 28 de ani. A condus cu viteză un Volkswagen Golf şi a pierdut controlul autoturismului, într-o curbă.

A ieşit cu maşina de pe şosea, iar, după impactul avut cu mai mulţi arbori, s-a oprit în vegetaţia crescută lângă albia râului Arieş.

A rămas prins în caroseria maşinii, iar după scoaterea sa din autoturism, echipa SMURD a trebuit să intervină pentru manevre de resuscitare, însă fără succes.

Şoferul mașinii nu a putut fi salvat și a decedat în jurul orei 9.30.

AICI, mai multe detalii.

ACCIDENTE din alte locaţii, în care au fost implicaţi oameni din Alba

accident sibiu Un grav accident de circulație s-a petrecut pe 16 iulie, în judeţul Sibiu, la Aciliu, pe Dn1. O femeie de 65 de ani din judeţul Alba, pasageră într-un autoturism marca Renault, condus de soţul său, a murit. Şoferul a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului umed şi s-a izbit frontal cu maşina de un TIR turcesc, care circula regulamentar.

Cei doi se deplasau spre Ocna Sibiului, pentru tratament. În urma impactului, pasagera din dreapta – soția șoferului – a rămas încarcerată. Șoferul a suferit și el leziuni.

Citeşte şi VIDEO | Accident grav pe DN 1: O femeie de 65 de ani din Alba, pasageră într-un Renault, a decedat în urma unei coliziuni cu un TIR

Pe 23 iulie, În Spania, pe Autostrada A7, în apropiere de localitatea Albatera, lângă Alicante, un microbuz plin cu români a fost lovit de un camion care a intrat pe contrasens. Printre cei care şi-au pierdut viaţa era şi un tânăr de 23 de ani din Războieni, cel care conducea microbuzul.

În urma impactului, ambele autovehicule s-au răsturnat, iar microbuzul a luat foc și a ars complet.

Românii aflaţi în microbuz erau în drum spre aeroportul din Valencia, pentru a ajunge în ţară.

AICI, mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax