|

Transilvania, cea mai bună regiune de vizitat din lume. A concurat cu zone din Cuba, Brazilia sau Statele Unite ale Americii

transilvaniaLonely Planet a desemnat Transilvania drept cea mai bună destinație din lume la categoria regiuni. În top 10 se află regiuni din Cuba, USA, Brazilia, Italia sau Franța. Regiunea din centrul României a câștigat datorită unicității sale, a orașelor, dar și a faunei, ce încă include animale sălbatice.

„Transilvania trece printr-o renaștere. Cluj-Napoca a fost numit ca un viitor oraș al artei, de către Phaidon, și Brașovul atrage atât iubitori ai vieții de noapte, cât și ai „vânătorilor de vampiri”, potrivit Lonelyplanet.ro.

Mai precizează că un aspect atractiv și interesant în Transilvania este faptul că în păduri încă mai există animale sălbatice, precum lupi, râși, urși și bizoni.

În materialul de prezentare al regiunii se vorbește și despre Cluj-Napoca, considerat unul dintre orașele culturale în curs de dezvoltare. Despe Braşov, se spune că este şi un loc al vieții de noapte și al barurilor moderne.

„Zăpadă excelentă la un preț mic este visul oricărui iubitor de ski. Cel mai bun lucru este că nu trebuie să te cazezi într-o stațiune luxoasă, deoarece Poiana Brașov este la doar o oră și jumătate de oră de orașul Brașov și Păltiniș și la mai puțin de patru ore de Sibiu”, mai scrie Lonelyplanet.com.

Nu se putea aduce vorba de Transilvania fără „Dracula”- Vlad Țepeș despre care se spune că a fost un erou național care a alungat otomanii printr-0 serie de metode sinistre.

Și mâncarea este adusă în discuție. Sarmalele, mămăliga cu brânză sau papanașii sunt câteva dintre deliciile pentru care merită să închini un pahar de țuică în cinstea bucătarului.

Vezi şi Alba Iulia, printre cele 14 oraşe din România care concurează pentru titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2021”

În top 10 „Cele mai bune regiuni de vizitat”, pe locul doi, după Transilvania se află  West Iceland din Islanda, iar locul trei Valle de Viñales din Cuba.
Mai sunt amintire regiuni precum Bavaria din Germania, Hawaii din SUA sau Costa Verde din Brazilia.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=445696avatar Publicat de pe 28 octombrie 2015
Publicat în ACTUALITATE, Turism.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Fara nicio intentie de a instiga la violenta, insa daca nu se pune mana pe bata pentru un...
  • roman: Ati ajuns la fundul sacului si nici nu ati bifat toate masurile din programul de guvernare care arunca Ro in...
  • Alex: Domnule uitati o chestiune foarte importanta in ceea ce spnei. Nu contest faptul ca acum au crescut salariile...
  • Bomba Atomica: Credeti ca la anu voi mai plati vrun inpozit sau voi mai lucra cu carte de munca ? De la anu voi lucra...
  • cetatean: Concluzia numai prostii lucreaza in mediul privat!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI