Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transilvania, cea mai bună regiune de vizitat din lume. A concurat cu zone din Cuba, Brazilia sau Statele Unite ale Americii

Publicat

transilvania Lonely Planet a desemnat Transilvania drept cea mai bună destinație din lume la categoria regiuni. În top 10 se află regiuni din Cuba, USA, Brazilia, Italia sau Franța. Regiunea din centrul României a câștigat datorită unicității sale, a orașelor, dar și a faunei, ce încă include animale sălbatice.

„Transilvania trece printr-o renaștere. Cluj-Napoca a fost numit ca un viitor oraș al artei, de către Phaidon, și Brașovul atrage atât iubitori ai vieții de noapte, cât și ai „vânătorilor de vampiri”, potrivit Lonelyplanet.ro.

Mai precizează că un aspect atractiv și interesant în Transilvania este faptul că în păduri încă mai există animale sălbatice, precum lupi, râși, urși și bizoni.

În materialul de prezentare al regiunii se vorbește și despre Cluj-Napoca, considerat unul dintre orașele culturale în curs de dezvoltare. Despe Braşov, se spune că este şi un loc al vieții de noapte și al barurilor moderne.

„Zăpadă excelentă la un preț mic este visul oricărui iubitor de ski. Cel mai bun lucru este că nu trebuie să te cazezi într-o stațiune luxoasă, deoarece Poiana Brașov este la doar o oră și jumătate de oră de orașul Brașov și Păltiniș și la mai puțin de patru ore de Sibiu”, mai scrie Lonelyplanet.com.

Nu se putea aduce vorba de Transilvania fără „Dracula”- Vlad Țepeș despre care se spune că a fost un erou național care a alungat otomanii printr-0 serie de metode sinistre.

Și mâncarea este adusă în discuție. Sarmalele, mămăliga cu brânză sau papanașii sunt câteva dintre deliciile pentru care merită să închini un pahar de țuică în cinstea bucătarului.

Vezi şi Alba Iulia, printre cele 14 oraşe din România care concurează pentru titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2021”

În top 10 „Cele mai bune regiuni de vizitat”, pe locul doi, după Transilvania se află  West Iceland din Islanda, iar locul trei Valle de Viñales din Cuba.
Mai sunt amintire regiuni precum Bavaria din Germania, Hawaii din SUA sau Costa Verde din Brazilia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax