Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorii pregătesc un nou PROTEST, pe 18 aprilie. Cer scăderea tarifelor RCA şi demiterea conducerii ASF

Publicat

TIRuri Patronatele din transporturi pregătesc un amplu protest la nivel naţional, pentru data de 18 aprilie, nemulţumite de nerezolvarea crizei privind RCA. Aceştia cer demiterea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autoritazaţi din România (COTAR) au precizat, într-un comunicat, că joi a avut loc prima întâlnire comună cu UNTTR, FORT, ARTRI, APTE şi Apulum, celelalte organizaţii din transporturi, pentru organizarea acestui protest. Spun că au ajuns la această decizie după ce “Guvernul, Parlamentul și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu au venit cu nicio soluție pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA”.

Patronatele amintesc că ASF susține că nu au existat majorări ale tarifelor RCA în 2015, însă asociațiile patronale au constatat contrariul, iar Consiliul Concurenței a constatat creșteri de 183% la transportul de marfă și de 226% la transportul de persoane, “chiar dacă există situații frecvente cu depășiri de peste 300%”.

Astfel, patronatele din transporturile rutiere cer Parlamentului demiterea conducerii ASF și numirea de urgență a altei conduceri care să vină cu soluții concrete pentru diminuarea tarifelor RCA la niveluri suportabile, atât pentru transportatori, cât și pentru persoanele fizice, până la data protestului din 18 aprilie 2016.

Vezi şi ASF a transmis Parlamentului și Ministerului Finanțelor propunerea pentru proiectul Legii RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi (COTAR) a reclamat, încă de la începutul anului, că nu a fost respectată înţelegerea încheiată cu ASF şi asigurători, după protestele de la sfârşitul anului trecut, prin care poliţele RCA să nu se scumpească cu mai mult de 50% şi că unele asigurări auto obligatorii au crescut peste plafonul stabilit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax