Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorii solicită Ministerului de Finanțe să le ramburseze banii pe acciza la motorina utilizată drept combustibil

Publicat

TIRuri camioane trafic coloana 8Transportatorii solicită Ministerului de Finanțe să reia de urgenţă efectuarea plăţilor pentru acciza la motorina utilizată drept combustibil.

Transportatorii protestează faţă de decizia Ministerului Finanţelor Publice (MFP) de a stopa rambursarea accizei pentru motorina utilizată drept combustibil, pe motiv că este necesară modificarea legislaţiei în domeniu, deşi în primele zece luni din an plăţile au fost efectuate, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

„UNTRR solicită Guvernului să reia de urgenţă efectuarea plăţilor de către Ministerul Finanţelor Publice pentru acciza la motorina utilizată drept combustibil. După 10 luni de plăţi în 2016, MFP opreşte rambursarea accizei sub un pretext”, se menţionează în comunicatul citat.

Transportatorii susţin că decizia MFP de a modifica HG 537/2014 reprezintă doar un pretext pentru a întârzia şi, eventual, de a nu mai face nicio rambursare de accize la carburant în 2016, deşi există încă buget real disponibil.

Potrivit transportatorilor, „MFP a văzut 10 luni în 2016 acest articol şi a făcut plăţi pentru rambursarea accizei la carburant” în baza lui, dar brusc „opreşte rambursarea accizei şi iniţiază o modificare a HG 537/2014 pentru actualizare la noul Cod fiscal”.

Mai mult, în proiectul de modificare a HG 537/2014 lansat în dezbatere publică, MFP schimbă termenul de plată a Deciziilor aprobate, de la 30 de zile lucrătoare la 45 de zile lucrătoare.

„MFP face totul ca să nu mai plătească nimic în 2016! În mod similar, orice contribuabil din România ar trebui să se oprească din a plăti orice sumă către orice autoritate de stat dacă aceasta a fost stabilită printr-un act normativ între 2003 şi 2015 şi actul normativ face referire la Codul Fiscal – Legea 571/2003, având în vedere că, astăzi, Codul fiscal este Legea 227/2015”, susţin transportatorii, potrivit Agerpres.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax