Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transporturile de lemn din fondul forestier, interzise pe timpul nopţii. PROIECT la Camera Deputaţilor

Publicat

tir lemn transport O propunere legislativă depusă la Camera Deputaţilor prevede ca transportul de lemn din fondul forestier să fie interzis pe timpul nopţii. Proiectul include modificarea şi completarea Codului silvic.

„În România avem nu una, ci mai multe acte normative care şi-au propus ca scop să stopeze tăierile necontrolate şi exploatările ilegale de masă lemnoasă din România. Cu toate acestea, aflăm că eficienţa acestor acte normative este scăzută şi că, în continuare, milioane de metri cubi sunt puşi la pământ anual, de multe ori fără ca în locul pădurilor tăiate să existe şi programe de reîmpăduriri. Mai mult, dintr-o ţară vestită pentru cele mai mari populaţii de urşi, lupi sau cerbi, am ajuns să numărăm pe degete exemplarele care mai supravieţuiesc efectelor negative ale activităţilor economice forestiere ilicite, mai ales pe timpul nopţii”, spune deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, iniţiatorul actului legislativ.

Potrivit acestuia, trebuie închisă “portiţa legală” prin care se poate exploata şi transporta masă lemnoasă din fondul forestier, pe timp de noapte, “atunci când autorităţile de control sunt în afara programului de lucru sau când în spatele unor instrumente de tipul „radarul pădurilor” nu se află personalul aferent care să semnaleze eventuale abateri de la lege”.

Propunerea legislativă modifică şi completează Codul silvic, în scopul interzicerii exprese a exploatărilor şi transportului de lemn din fondul forestier pe timpul nopţii. Include şi sancţiuni la nivelul amenzilor penale pentru cei care nu respectă norma propusă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax