Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trasee turistice închise. Pericol de avalanşă în masivul Şureanu

Publicat

Traseele turistice de la Arieşeni, Rîmetea şi Sugag au fost închise, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Salvamontiştii au anunţat că la Arieşeni şi Rîmetea drumurile sunt acoperite cu gheaţă şi zăpadă, iar ceaţa îngreunează substanţial deplasarea. Şi la Sugag, stratul gros de zăpadă instabilă prezintă pericol pentru turişti, iar jandarmii montani au semnalat risc de avalanşă în zona Vârfului Şureanu. Toate traseele turistice au fost închise, excepţie făcând drumul de la barajul Oaşa la Domeniul Schiabil Şureanu, unde este nevoie însă de dotarea autovehiculelor cu lanţuri.

Cei care au dorit să se deplaseze, marţi, la munte au putut alege locaţia Roşia Montană, unde traseele sunt deschise, însă drumul era foarte greu, iar vizibilitatea redusă. Salvamontiştii au atenţionat asupra faptului că pe toate drumurile de munte se circulă în condiţii de iarnă. Marţi diminieaţa, nu au fost semnalate blocaje în trafic.

O altă avertizare se referă la lipsa semnalului de telefonie mobilă pe anumite trasee turistice şi în special în zona masivului Şureanu. Turiştii sunt sfătuiţi să ia legătura cu jandarmii montani şi să ceară informaţii suplimentare despre zonele acoperite de semnal GSM.

Salvamontiştii asigură turiştii că nu vor fi expuşi pericolului de a fi surprinşi de avalanşă, dacă rămân în zona pârtiilor de schi special amenajate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax