Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traseul drumului judeţean din zona Ocna Mureş va fi modificat, pentru decongestionarea traficului

Publicat

Pentru descongestionarea traficului din oraşul Ocna Mureş, asigurarea legăturii cu comuna Noşlac şi asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă şi confort, traseul drumului judeţean DJ107G va fi modificat. Astfel punctul de plecare va fi din drumul judeţean DJ107D la km4, înainte de intrarea în Oraşul Ocna Mureş, unde conducătorii auto vor ocoli oraşul şi vor intra pe vechiul traseu al drumului DJ107G, la km 1+484, la ieşire din Uioara de Sus.

Drumul judeţean DJ107G, DJ107D (Uioara de Sus) – Noşlac – Căptălan – Copand – Stâna de Mureş – Găbud – limită judeţul Mureş are o lungime de 16, 775 de km. Punctul de plecare este din drumul judeţean DJ107D, Unirea II (DN1E) – Ocna Mureş – Vama Seacă – Fărău – Şilea – limită judeţul Mureş în intravilanul localităţii Ocna Mureş.

DJ107G asigură legătura cu localităţile comunei Noşlac – Căptălan, Copand, Stâna de Mureş, Găbud şi legătura cu judeţul Mureş.

Pentru realizarea modificării traseului drumului judeţean DJ107G, drumul comunal DC248, Ocna Mureş (DJ107D) – Uioara de Sus (DJ107G), cu o lungime de 3,909 km şi uşoare urme de piatră, va trece din administrarea primăriei Ocna Mureş în a Consiliului Judeţean Alba, dar şi în categoria funcţională de drum judeţean.

Din cauza stării tehnice necorespunzătoare a drumului, circulaţia se desfăşoară cu dificultate. Acest drum este circulat de locuitorii din comuna Noşlac şi satele aparţinătoare, dar şi de agenţii economici din zonă.

Modernizarea drumului ar avea un impact pozitiv în dezvoltarea economică a zonei, se arată în documentaţia proiectului de hotărâre.

Sectorul din DJ107G de la km 0 până la km 1+484 va trece în categoria funcţională de drum de interes local – stradă şi în administrarea Primăriei Ocna Mureş.

Consilierii judeţeni vor supune la vot „aprobarea modificării traseului şi lungimii drumului judeţean DJ107G: DJ107D (Uioara de Sus) – Noşlac – Căptălan – Copand – Stâna de Mureş – Găbud – limită judeţul Mureş, prin încadrarea drumului comunal DC248: Ocna Mureş (DJ107D) – Uioara de Sus (DJ107G) în categoria funcţională de drum judeţean şi încadrarea sectorului de drum judeţean DJ107G de la km 0 – km 1+484, în categoria funcţională de drum de interes local – stradă”.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Pe ordinea de zi sunt incluse 17 proiecte de hotărâri. Vezi lista | Alba24

  2. E Micu

    joi, 29.08.2013 at 23:19

    No, ati inteles? Nu se mai circula pe DNTC 432 ci pe noul PCNATF 366 care se modifica astfel prin modenizare. Totusi, vechiul NDPOUUC 4567 nu mai incepe de la km 345 ci de la KM 543+1 care face 677-2. Modificarea traseului se face prin mentinerea acelui drum, care acum devine cu 3,678 km mai lung. Adica sa inteleaga tot omul, se asfalteaza de doua ori, una peste alta. Datorita MARII ADUNARI NATIONALE precum si a aglomeratiei de Vineri, se va ocoli DNPBANTA -1 si se v-a folosi Malu’ 432-2 ca e mai scurt. Carutasii, aveti mare grija ca daca va prinde Bercea si va intraba pe ce drum sunteti trebuie sa raspundeti cu exactitate.Cei de la Balastiera, nu vor mai folosi G: PL 203 ci vor merge pe jos 432Km ca e mai putina galagie decat pe GJ:435 Feleud-Noslac-Lopadea Veche. Tot asa Drumul NPLA 3456 fost Ciunga (Uioara de jos) v-a fi ocolit de o teava de gaz. Simplu, nu????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax