Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Comisari ai Garzii de Mediu, judecați pentru fals intelectual după controale la gaterele din Apuseni

Publicat

Trei comisari ai Gărzii de Mediu din cadrul Comisariatului General Bucureşti au fost trimişi în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni pentru fals intelectual. Cei trei inculpaţi sunt acuzaţi că au aplicat 19 de amenzi unor persoane fizice din Scărişoara și că pentru aceasta ar fi întocmit în fals note de constatare prin care ”au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului”.
Faptele sunt vechi de patru ani. Cei trei comisari au fost trimişi, în martie 2013, să efectueze controale la proprietari de instalaţii de debitat lemnul din Munţii Apuseni. S-au oprit la Primăria Scărişoara (care atunci funcționa în clădirea școlii) şi au cerut ca toţi cei care deţin astfel de instalaţii să se prezinte în faţa lor.
”Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au întocmit notele de constatare la sediul şcolii generale din comuna Scărişoara, unde îşi desfăşurau activitatea angajaţii primăriei, clădirea instituţiei fiind în construcţie. Deţinătorii de instalaţii de debitat material lemnos au fost convocaţi la sediul Primăriei Scărişoara, de reprezentanţii instituţiei, fiind înştiinţaţi că urmează să se întâlnească cu comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, pentru a fi informaţi cu privire la demersurile şi actele necesare obţinerii autorizaţiei de mediu, în vederea intrării în legalitate” scrie în rechizitoriul întocmit de procurori.

Comisarii le-au completat acestora, procesele verbale ca și când ar fi mers pe teren, la instalații. De fapt, aceștia le-au dat amenzi oamenilor fără să le vadă gaterele. Ba mai mult, ar fi aflat de existenţa banzicelor de la reprezentanţii primăriei şi, la sediul instituţiei, i-ar fi determinat pe oameni să semneze notele de constatare, după ce în prealabil şi-au prezentat dispoziţia de a-i susţine şi ajuta să obţină autorizaţia de mediu, ”în situaţia în care vor avea nevoie”.

Cei 19 proprietari de instalaţii de debitat au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, unii plătind o parte din amendă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax