Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei femei din Alba, trimise în judecată pentru înşelăciune, delapidare şi fals. Prejudiciu de 127.000 de lei din credite cu acte false

Publicat

credite-bancare-restante Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei femei, acuzate de înşelăciune, delapidare şi fals în înscrisuri private, respectiv complicitate la aceste fapte.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt:

“În perioada decembrie 2012 – martie 2013, inculpatele C.A.I., B.C.N. şi C.A.C., în baza unor înţelegeri prealabile stabilite în vederea inducerii în eroare a reprezentanţilor unei societăţi comerciale şi în scopul obţinerii de foloase materiale injuste prin folosirea de documente falsificate care atestau calitatea de angajat şi realizarea de venituri de către solicitanţii de împrumuturi de la instituţia financiară, au încheiat 89 contracte de credit şi au determinat reprezentanţii societăţii să încheie şi să execute contracte pe care altfel nu le-ar fi încheiat sau executat, respectiv dacă ar fi cunoscut situaţia financiară reală a solicitanţilor.

Mecanismul infracţional creat era următorul: inculpatele C.A.I., B.C.N. şi C.A.C. obţineau de la diferite persoane copii ale actelor de identitate, în cele mai multe cazuri contra unor sume de bani, după care întocmeau în fals adeverinţe de venit prin care atestau că respectivele persoane sunt încadrate în muncă şi obţin venituri din salarii; ulterior, în baza adeverinţelor de venit falsificate, erau întocmite cererile de credit şi contractele de credit în care erau atestate datele false cuprinse în adeverinţele de venit, fiind astfel obţinute sumele de bani de la instituţia financiară.

Inculpata C.A.I., cu sprijinul inculpatelor B.C.N. şi C.A.C., a cauzat instituţiei financiare un prejudiciu în cuantum de aproximativ 127.000 lei, reprezentând soldul contractelor neachitate plus dobânzi şi penalităţi, din totalul contractelor încheiate de către inculpată în calitate de mandatar al instituţiei financiare. Inculpatele C.A.I. (31 ani), B.C.N. (45 ani) şi C.A.C (36 ani) nu aveau antecedente penale când au săvârşit faptele din prezenta cauză”.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Alba, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax