Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei foste angajate ale unei societăți din Mirăslău, condamnate la închisoare. Au luat credite ilegale pe numele a 20 de persoane

Publicat

tribunal

tribunal 1 Fostul administrator al unei societăți falimentare din Mirăslău și două contabile au fost condamnate de Judecătoria Aiud la închisoare cu suspendare sub supraveghere şi zile de muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune. În 2006, reprezentantele firmei au contractat credite pe numele a 20 de angajaţi, fără ca aceştia să cunoască acest lucru.

Inculpate în acest dosar sunt fostul administrator al societăţii Mia Carn SRL Mirăslău, Maria Ispas şi fostele contabile Livia Damian şi Catrina Rauh. Acestea au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud sub acuzaţiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune în forma participaţiei improprii la înşelăciune în formă continuată. Părţi civile în cauză sunt Raiffeisen Bank şi Banca Comercială Română. Raiffeisen Bank este creditor al societăţii cu o sumă de aproximativ 4 milioane de lei.

Judecătorii de la Aiud au stabilit pedepse cu suspendare pentru toate cele trei inculpate, dar şi pedepse sub forma zilelor de muncă în folosul comunităţii, astfel: Maria Ispas – 2 ani şi 10 luni cu suspendare sub supraveghere şi obligaţia prestării a 100 de zile în folosul comunităţii, în cadrul primăriilor Mirăslău sau Unirea; Livia Damian – 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi obligaţia prestării a 80 de zile în folosul comunităţii, în cadrul primăriilor Mirăslău sau Unirea; Catrina Rauh – 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi obligaţia prestării a 60 de zile în folosul comunităţii, în cadrul primăriilor Mirăslău sau Unirea. Decizia Judecătoriei Aiud nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa superioară, Curtea de Apel Alba Iulia, scrie adevărul.ro.

Infracţiunile au avut loc în anul 2006. Reprezentantele firmei din Mirăslău au contractat credite pe numele a 20 de angajaţi de la cele două bănci menţionate, fără ca aceştia să cunoască acest lucru. Au fost întocmite adeverinţe de salariu în fals cu ajutorul cărora au fost încheiate contractele de credit. Foştii angajaţi ai SC Mia Carn SRL au semnat documentele bancare necesare acordării creditelor fără a li se aduce la cunoştinţă natura acestor acte şi fără a încasa banii acordaţi de bancă. Ulterior, aceste persoane au fost obligate să achite creditele. Instanţa a mai obligat inculpatele să plătească în solidar Băncii Comerciale Române suma de aproximatvi 65.000 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului a fost menţinut sechestrul pe bunuri ale inculpatelor.

Cele trei femei au mai fost cercetate într-un dosar similar cu parte vătămată fosta Romexterra Bank, în prezent Nextebank. Dosarul ajuns în instanţă de la DNA a fost returnat la parchet pentru refacerea urmăririi penale, scrie adevărul.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax