Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei martori audiați în procesul crimei de la Lunca Mureșului. O tânără a făcut legătura cu o probă crucială: pantalonii plini de sânge ai acuzatului

Publicat

barsony Trei noi martori au fost audiați luni, la Tribunalul Alba, în cazul uciderii fostului primar din comuna Lunca Mureşului, Ioan Rusu. Suspectul principal în cazul acestei crime, Barsony Gligor, a fost adus la instanță și a ascultat timp de aproape o oră declarațiile acestora. Cea mai interesantă depoziție a fost cea a soției unui nepot care a recunoscut pantalonii inculpatului, o probă importantă a acuzării, după ce analizele ADN au relevat că aceștia aveau pe ei sângele victimei. Procesul dezvăluie detaliile unei anchete ample, cu investigații extinse, cu probe ADN și deocamdată și cu pete albe, care țin de mobilul crimei. 

Prima a fost audiată soția unui nepot al inculpatului Barsony Gligor. Aceasta a spus instanței că în seara crimei, după ce s-a terminat serialul la care se uită cu soțul ei, acesta a plecat în sat după țigări. La întoarcere, acesta s-a oprit la locuința lui Barsony pe care l-a găsit sângerând.

”Avea două tăieturi pe palmă, una mai mică și una mai mare și sângera puternic. Mi-a fost urât să-l pansez eu, l-a pansat soțul meu” a spus aceasta. Totodată, femeia a recunoscut pantalonii acuzatului, despre care spunea că obișnuia să-i spele. Este vorba despre o pereche de pantaloni de catifea neagră, descoperiți aproape de terenul de fotbal din Lunca Mureșului, pe care au fost identificate urme de sânge. După analize, s-a descoperit că era vorba despre sângele victimei, iar probele ADN au relevat că au fost purtați de Barsony.

teren crima lunca muresului 3 Ioan RusuReamintim că pe parcursul investigaţiei criminalistice de la locul faptei, lângă autoturismul victimei a fost identificată o urmă de adâncime imprimată pe noroi prezentând striaţii asemănătoare cu cele existente pe pantalonii victimei, dar şi a unei alte perechi de pantaloni. S-au ridicat probe biologice de pe volan, cheia de contact, sticle de plastic, un fragment textile descoperit la 45 de metri de maşină, hainele victimei.

Ancheta părea să bată pasul pe loc, dar la un moment dat s-a decis să se extindă aria căutărilor pe o suprafaţă cu o arie de 1 km faţă de locul crimei. În 6 decembrie 2016, la 10 zile de la comiterea omorului, la nord de terenul de fotbal din Localitatea Lunca Mureşului, în vegetaţie, a fost identificată o pereche de pantaloni de catifea de culoare neagră, care prezentau urme de noroi pe partea exterioară. Pe pânza din care este confecţionat buzunarul interior din partea dreaptă faţă au fost identificate mai multe pete de substanţă brun roşcată cu aspect de sânge. Modelul pantalonilor se potrivea cu cel al obiectului de vestimentaţie care a produs urma – formă de adâncime imprimată în noroi, descoperită lângă maşină.

 

barsony gligor Institutul Naţional de Criminalistică a finalizat experizele ADN. Astfel, s-a stabilit că urma recoltată de la nivelul buzunarului drept al pantalonilor este sânge uman, iar ”genotiparea” acesteia a pus în evidenţă un amestec de profiluri genetice ce provine de la minimum două persoane în care sunt incluse profilurile genetice ale lui Barsony Gligor şi Rusu Ioan. De asemenea, urma recoltată de la nivelul genunchiului drept al panatalonului de catifea s-a stabilit că este sânge uman ce provine de la victimă.

Barsony Gligor a negat permanent comiterea crimei şi a refuzat să dea declaraţii pentru ca procurorii şi poliţiştii să stabilească un mobil al crimei.

Alți doi martori au fost audiați luni. Este vorba despre un bărbat care a trecut pe lângă locul crimei în acea seară și a obserbat farurile mașinii. Inițial, fiul său aflat în mașină cu el a crezut că este vorba despre luminile de la o moară din apropiere dar și-au dat seama imediat că este o mașină. Era chiar atuoturismul fostului primar.

Ioan Rusu Lunca MuresuluiUn al treilea martor, chemat de apărare, pare a se fi răzgândit pe loc, în fața instanței. Nu a văzut și nu a auzit nimic relevant. De fapt, acesta era la tăiat la lemne în zonă și îi era mai teamă să nu fie acuzat de furt de lemne. A spus că a fost în zona crimei cu câteva ore mai devreme și n-a văzut nimic.

Inculpatul a fost trimis în judecată, în 3 aprilie 2017, la Tribunalul Alba. Barsony Gligor, acuzat că l-a ucis pe fostul primar Ioan Rusu (foto), este recidivist, fiind condamnat de mai multe ori la închisoare. A fost eliberat condiţionat în ianuarie 2014 cu rest de pedeapsă de 297 de zile. Bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare. Dacă instanţa îi găseşte circumstanţe agravante, pedeapsa se poate mări până la 25 de ani.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax