Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei permise reţinute şi amenzi de peste 48.000 lei pentru şoferi, în Alba. Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive

Publicat

actiune politia alba În urma unei acţiuni ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea indisciplinei rutiere, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au aplicat 233 de amenzi, din care 169 pentru depăşirea limitei legale de viteză.

La data de 28 iulie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile unde există risc de producere a accidentelor datorate vitezei excesive, o acţiune ce a urmărit prevenirea evenimentelor rutiere dar şi combaterea excesului de viteză şi a indisciplinei rutiere.

La acţiune au participat poliţiştii rutieri din judeţ, care au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţiei rutieră.

Au fost constatate 233 de abateri contravenţionale de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 48.930 lei.

Dintre sancţiuni, 169 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, 34 pentru neportul centurii de siguranţă şi 20 pentru alta abateri constatate.

Totodată au fost suspendate trei permise de conducere şi constatate două infracţiuni la regimul rutier.

Potrivit IPJ Alba, la ora 07.16, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, l-au depistat pe I.M., de 54 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Republicii din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 grame/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de I.M., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax