Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tribunalul Alba: Pedepse cu închisoarea între 2 şi 3 ani, cu suspendare, pentru nouă albaiulieni judecaţi pentru trafic de droguri

Publicat

judecart

În dosarul tinerilor albaiulieni acuzaţi de DIICOT de trafic de droguri, Tribunalul Alba a hotărât, luni, condamnarea celor nouă inculpaţi, care au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată. Astfel, Mihai Romoşan, Marius Cornel Aldea, Grigore Aldea, Adriana Bianca Aldea, Ionuţ Gabriel Cotuţiu şi Ana Giurgiu au primit pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, iar Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu, Raul Mihai Nichimiş – 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Pedepsele în cazul primilor cinci tineri sunt sunt cu suspendare, sub supravegherea executării pedepsei şi un an interzicerea unor drepturi, urmând ca, pe durata termenului de încercare de 8 ani, să:

a) se prezinte la datele fixate la Serviciul de protecţie a victimelor şi reintegrare socială a infractorilor din cadrul Tribunalului Alba;

b) anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea;

c) comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, în cazul angajării în termenul de încercare;

d) comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului, Alba, inculpaţii Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu, Raul Mihai Nichimiş au fost condamnaţi la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi 1 an interzicerea unor drepturi.

Pentru Marius Cornel Aldea, Ionuţ Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan, Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiș, judecaţi in stare de arest preventiv, Tribunalul Alba a dispus punerea în libertate a inculpaţilor, dacă ei nu sunt arestaţi în alte cauze.

În cazul inculpaţilor Bianca Adriana Aldea, Grigore Aldea şi Ana Giurgiu,  Tribunalul Alba a revocat măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Cu privire la inculpatul Robert Tică, arestat în lipsă, s-a disjuns cauza şi s-a format dosar nou, cu termen la data de 28 ianuarie 2013.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare şi comunicare cu părţile lipsă. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de apel Alba Iulia.

Reamintim că procurorii DIICOT au reușit, acum două luni, destructurarea unei grupări infracționale acuzată  de trafic de droguri. Şapte dintre suspecții reținuți de oamenii legii au fost arestați preventiv de instanțele de judecată pentru 29 de zile. Este vorba despre Mihai Romoșan, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Marius Gabriel Aldea, Robert Tică (arestat în lipsă), Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiş.

În dosar mai este cercetată, în stare de libertate, şi Bianca Adriana Aldea, singura pentru care magistraţii nu şi-au însuşit propunerea de arestare preventivă.

În 26 septembrie, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare pe raza judeţului Alba, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, cu preocupări pe linia traficului de droguri de risc. Au fost descoperite şi ridicate aproximativ 600 grame de haşiş şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

Potrivit unui comunicat IPJ, în perioada ianuarie – septembrie, membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat,  cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş). Drogurile de risc erau destinate comercializării către  consumatori, la preţul de 60 de lei/gram, pe raza judeţului Alba.

Un astfel de transport – 300 de grame de hașiș, dar și mai multe pliculețe de skunk (o varietate de canabis mai puternic) – a fost interceptat, în perioada amintită, de oamenii legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax