Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turişti blocaţi la Poarta Raiului, în Şureanu. Au rămas înzăpeziţi cu o maşină de teren şi au fost salvaţi de jandarmii montani

Publicat

Patru turiști din București au rămas înzăpeziți cu un autoturism de teren, vineri după-amiaza, timp de aproximativ trei ore, în apropierea zonei Poarta Raiului din Munţii Şureanu. Unul dintre pasagerii autoturismului a fost nevoit să meargă o oră pe jos prin zăpadă ca să ceară ajutorul jandarmilor montani și salvamontiștilor. Drumul până la Cabana Șureanu este închis circulației din 15 decembrie și până în 15 martie.

Vineri, o mașină Ssangyong, înmatriculată în București a rămas înzăpezită la aproximativ 600 de metri de Poarta Raiului. În jeep erau patru pasageri, doi bărbați și două femei care au vrut să urce cu mașina la Domeniul Schiabil Șureanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandameriei Alba, Cosmin Jurcoveț, cei patru turiști s-au aventurat pe un drum forestier, fără indicatoare rutiere care să arate că drumul nu este practicabil.

Unul dintre pasagerii mașinii a mers timp de o oră în zăpadă până la baza pârtiei de la Șureanu, a ajuns în jurul orei 16.00 şi a cerut ajutorul jandarmilor și al salvamontiștilor. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveț a spus că jandarmii și salvamontiștii au ajuns la restul pasagerilor din jeep într-o oră, iar timp de încă o oră au săpat în zăpadă, astfel încât jeep-ul să poată fi scos și să fie repus pe drum. Potrivit acestuia, cei patru pasageri din București erau cazați la o pensiune de pe Valea Mirajului, iar în ceea ce privește informații legate de drum, aceștia i-au întrebat pe oamenii din zonă, care le-au indicat drumul până la Domeniul Schiabil Șureanu fără să le spună exact pe unde se poate circula. După aproximativ două ore, la 17.50, turiștii au plecat înapoi spre pensiunea unde sunt cazați.

Jandarmii montani le recomandă turiștilor care vor să se aventureze pe drumul spre Domeniul Schiabil Șureanu să întrebe autoritățile din zonă sau localnicii pe unde se poate urca cu mașina.

Pentru cei care nu știu, în perioada 15 decembrie- 15 martie, DJ 709 K de la limita cu județul Hunedoara – Cabana Șureanu – DJ 704 (km 61 – 69) este închis circulației. Pentru a ajunge în siguranţă pe Domeniul Schiabil Şureanu, turiştii sunt informaţi că singurul drum practicabil este de pe DN67 C, în dreapta lacului Oaşa, pe traseul barajul Oaşa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului (DJ 704-DJ 709K).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Crăciunul în familie, dar nu pentru toţi. Câteva sute de persoane din Alba au sărbătorit prin muncă | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax