Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Turişti blocaţi în zăpadă, în zona Transalpina. Jandarmii au intervenit pentru salvarea acestora

Publicat

Doi bărbaţi care circulau cu o maşină Seat cu două uşi au rămas blocaţi, în zona Transalpina, sâmbătă după-amiază, din cauza zăpezii. Incidentul a fost anunţat la 112, iar jandarmii au pornit să-i găsească şi să-i ajute să-şi scoată maşina din zăpadă.

Cei doi au comunicat că se îndreptau spre Petroşani, pe Transalpina şi nu au mai putut continua drumul, în zona Şurianu – Tărtărăi. Au primit indicaţii de la jandarmi să se îndrepte spre cabana Oaşa, pentru a se proteja de frig şi să aştepte acolo până la sosirea forţelor de intervenţie. În zonă, zăpada măsoară 40 de cm.

UPDATE: La ora 18.45, jandarmii i-au recuperat pe turişti şi s-au deplasat împreună cu ei pentru a degaja maşina din zăpadă. Echipajul de jandarmi este format din doi subofiţeri de la postul montan Şugag.

Jandarmii au finalizat acţiunea, iar cei doi bărbaţi – unul din Constanţa şi celălalt din Rovinari s-a întors cu maşina la Sebeş. Din datele furnizate jandarmilor, bărbaţii se îndreptau spre Sibiu şi s-au rătăcit, după ce au ingnorat un indicator „Drum Închis”. Se aflau de fapt pe un drum secundar, în apropierea drumului Transalpina.

Reamintim că, pe perioada sezonului rece, până în 15 mai, Transalpina este închisă, pe sectorul Obârşia Lotrului – staţiunea Rânca, iar accesul este interzis.

Citeşte aici despre alte cazuri de turişti care au rămas blocaţi din cauza zăpezii pe Transalpina, aventurându-se pe drum cu zăpadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax