Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TURIŞTI RĂTĂCIŢI în Munţii Şureanu. Patru persoane, între care doi copii, salvate de jandarmi şi salvamontişti

Publicat

brazi, munte, sureanu, zapada, iarna Patru turişti din Giurgiu, o familie cu doi copii, au fost salvaţi, vineri seara de jandarmi şi salvamontişti, în Munţii Şureanu, judeţul Alba. Se aflau într-un autoturism care nu mai putea urca, din cauza zăpezii, pe drumul dinspre Cugir, arteră închisă pe timp de iarnă.

Speriaţi, părinţii au sunat la 112 şi au cerut ajutor. Echipajul de intervenţie, format dintr-un jandarm montan şi un salvamontist, i-a găsit în aproximativ o oră (apelul a fost dat în jurul orei 18.20). Turiştii se aflau într-un autoturism Ford C-Max, pe un sector de drum închis, pe care nu se fac operaţiuni de deszăpezire pe timp de iarnă.

Este vorba despre doi adulţi şi doi copii minori, în vârstă de 2 ani, respectiv 6 ani. Părinţii au relatat că s-au orientat după GPS pentru a ajunge la Poarta Raiului, unde aveau rezervată cazare, la o pensiune. Au ales însă un drum greu accesibil, astfel că, la circa şase kilometri de Poarta Raiului, maşina a rămas blocată în zăpadă.

Echipajul a ajuns la turişti pe ATV-uri cu şenile şi au reuşit să îi ajute să întoarcă maşina şi să coboare spre Cugir. I-au însoţit aproxmativ patru kilometri. Cei patru nu aveau probleme de sănătate, însă s-au ales cu o sperietură pe cinste, în loc de un sejur plăcut la munte.

La momentul intervenţiei echipajului, temperatura aerului era de -18 grade Celsius.

Pentru a preveni incidentele de acest fel și situațiile neplăcute, jandarmii le reamintesc turiștilor să aleagă drumul de acces dinspre municipiul Sebeş, celelalte rute fiind impracticabile.

În perioada 15 decembrie- 15 martie, DJ 709 K de la limita cu județul Hunedoara – Cugir – Cabana Șureanu – DJ 704 (km 61 – 69) este închis circulației. Pentru a ajunge în siguranţă pe Domeniul Schiabil Şureanu, turiştii sunt informaţi că singurul drum practicabil este de pe DN67 C, în dreapta lacului Oaşa, pe traseul barajul Oaşa – Mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului (DJ 704-DJ 709K).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax