|

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a terminat traseul Ultra-Trail du Mont Blanc. Sportivul fără o mână a alergat 173 de kilometri în mai puțin de 43 de ore

LEvente finalUltramaratonistul aiudean Levente Ioan Polgar a terminat duminică după masă, cursa Ultra-Trail du Mont-Blanc. Aceasta reprezintă o realizare extraordinară, dacă ținem cont că este vorba despre unul dintre cele mai dure trasee din lume. Polgar a alergat lungimea de 173 de kilometri și a străbătut o elevație de aproape 10.000 de metri. 

Levente a reușit să termine cursa în 42 de ore și 56 de minute, mai repede cu peste o oră față de anul trecut. Pe parcursul traseului, Levente Polgar a trecut prin căldură, frig, zăpadă, nămol, urcări line și abrupte. Levente este la a doua participare la UTMB, anul trecut terminând după 44 de ore. Vineri, acesta a luat startul la Chamonix considerat punctul zero, cursa urmând să dureze între 20 și 45 de ore, în funcție de calitățile fiecărui sportiv.

Cursa sportivului din Aiud, precum și trecerile sale prin punctele de control, rezultatele dar și trecerea liniei de sosire pot fi urmărite pe pagina competiției, la propfilul sportivului, aici.

UTMB este un ultramaraton de munte cu o singură etapă și are loc o dată pe an în Alpi. Este considerat una dintre cele mai dificile curse de picior din lume. De remarcat că la sfârșit nu se acordă premii.

levente polgarLevente Ioan Polgar are 37 de ani și până la această vârstă a traversat România în alergare de la vest la est (peste 1.100 de kilometri) în fugă. În afara vieții sportive, Levi lucrează în construcții și amenajări: este zidar, faianțar, parchetar, altfel spus, știe să facă multe lucruri. Remarcabil este însă că toate acestea le face fără o mână, pe care și-a pierdut-o într-un accident de tren, pe când avea șase ani.

Ca să ajungă la maraton, a fost ajutat financiar și de către fotbalistul Gicu Grozav, ambii fiind ambasadori ai sportului în județul Alba, cunoscându-se la o ceremonie

Următorul pas pe care îl va face este participarea la Ultra Arctic, cea mai grea competiție din lume, câștigată anul trecut de românul Tibi Ușeriu.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=592264avatar Publicat de pe 3 septembrie 2017 şi actualizat pe 3 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SPORT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI