Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente va participa în 2018 la o cursă de 563 de kilometri, la Polul Nord

Publicat

polgar levente Aiudeanul Polgar Levente va reprezenta România la ediția aniversară a competiției Arctic Ultra 6633 ce va avea loc în 2018, în nordul extrem al Canadei. Ultramaratonistul a fost selectat să participe la cursa de 563,2 km, fiind primul concurent din istoria competiției cu handicap fizic.

Pentru a putea concura acesta are nevoie de aproximativ 20.000 de euro, bani care ar acoperi  taxa de participare, sania, echipamentele, biletele de avion și cazarea.

„Până la capăt! Am fost cinstit de organizatori Ultra Artic 6633, am trimis mail în care am detaliat situația mea, am detaliat competițiile la care am participat, au analizat extrem de atent solicitarea venită din partea mea.
De ce a trebuit să fiu ACCEPTAT? Foarte simplu, eu am o singură mână, acolo nu e de JOACĂ!
Nu o să țin discursuri „lacrimogene”! Mă focusez să găsesc SPONSOR pentru această cursă: taxa, echipament, avion, telefon prin satelit, alimente (specifice), cazare. P.S : Merg pană în Iad , dau o fugă și revin acasă!”, a scris Polgar Levente, pe pagina sa de Facebook.

Cursa Arctic Ultra 6633 este considerată de mulți ca fiind cea mai dificilă, cea mai rece și cea mai crâncenă ultra-distracție de pe planetă. Evenimentul din 2018 va fi cea de-a X-a ediție, iar startul cursei se va da pe data de 9 martie. Ultramaratonul a fost câștigat, două ediții la rând, de românul Tibi Ușeriu. Sportivul Polgar Levente Ioan anunțase pe pagina sa de Facebook, la începutul anului, că și-ar dori să participe la această competiție extremă.

Pentru a putea concura, aiudeanul are nevoie de aproximativ 20.000 de euro, bani pe care speră să îi obțină de la sponsori. Taxa de înscriere este de 3.100 de lire, iar pe lângă aceasta ar mai avea nevoie de o sanie specială, de echipamente, bilete de avion și cazare.

Competiția se va desfășura pe două trasee, de 120 mile (aprox. 193,1 km) și 350 mile (aprox. 563,2 km), ambele trecând linia Cercului Polar Arctic. Cursa de 120 mile se încheie la First Nations Hamlet din Fort McPherson, în timp ce cursa de 350 mile continuă până la malul Oceanului Arctic de la Tuktoyaktuk.

Competitorii vor trebui să transporte sau să tragă pe sanie toate cele necesare pentru cursă, inclusiv hrana, obiectele de gătit, hainele, setul de dormit și alte unelte de siguranță. Punctele de control vor fi amplasate de-a lungul traseului, la distanțe între 23 și 70 de mile. Ajungând la acestea, alergătorii vor putea să se odihnească pentru o vreme și să-și pregătească mâncarea. Apa caldă și adăpostul sunt singurele lucruri garantate la punctele de control.

Foto: Facebook (Polgar Levente Ioan)

sursa: aimx.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax