Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UM Cugir angajează, din septembrie, 80 de muncitori. Cresc veniturile în industria de armament

Publicat

arme-cugir-300x226 În contextul creşterii numărului de conflicte armate şi al celui de contracte, fabricile de armament continuă să crească producţiile de export. Este şi cazul Uzinii Mecanice Cugir, care angajează, în septembrie, cel puţin 80 de oameni. Aceştia vor fi încadraţi pe posturi de muncitori.

„În comparaţie cu primele şase luni ale anului 2014, în primul semestru din 2015 veniturile sunt mai mari pentru Uzina Mecanică Cugir, Uzina Mecanică Mija şi Fabrica de Arme Cugir, dar mai mici pentru Uzina Mecanică Tohan. În cazul Uzinei Mecanice Sadu, deşi veniturile au crescut, uzina este în continuare pe pierdere”, a declarat, pentru EVZ, Georgiana Giunca, Consilier Director General ROMARM.

Pentru al doilea semestru al anului 2015, sunt estimate venituri mai mari ca anul trecut pentru Uzina Mecanică Cugir, Uzina Mecanică Mija şi Fabrica de Arme Cugir, dar mai mici pentru Uzina Mecanică Sadu şi Uzina Mecanică Tohan, potrivit aceleiaşi surse.

În industria de armament din România activează circa 4000 de angajaţi. Dintre aceştia, aproximativ 1000 sunt de la UM Cugir.

Uzina Mecanică Cugir a înregistrat, în anul 2014, un profit de aproape 100 de milioane de euro, fiind cea mai profitabilă filială a Companiei Naționale Romarm S.A.

Citeşte şi Uzina Mecanică Cugir, cea mai profitabilă filială a companiei Romarm. Profit de aproape 100 milioane de euro în 2014

Aproape toate fabricile de armament aşteaptă un an 2015 mai bun decât 2014, care, la rândul lui, a fost mult mai profitabil decât 2013. Exporturile sunt estimate să crească cu 16% în acest an, până la 100 milioane de dolari.

sursa: evz.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax