Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un adolescent de 16 ani a murit după ce a căzut în gol 30 de metri, de pe o stâncă, la Rimetea. Victima este cetăţean maghiar

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Alba a fost sesizat prin 112, luni, în jurul amiezii, cu privire la faptul că un băiat a căzut în gol aproximativ 30 de metri, în zona Rimetea. Acesta s-a prăbuşit de pe o stâncă. Incidentul a fost semnalat pe Piatra Secuiului, masivul muntos din apropierea localităţii, cunoscut mai ales pentru cei care practică zborul cu parapanta.

Victima este un băiat în vârstă de 16 ani, cetăţean maghiar. Echipele Salvamont l-au găsit în prăpastie, cu leziuni incompatibile cu viaţa. Acesta ar murit în urma impactului. Se afla în zonă împreună cu familia – părinţii şi doi copii, cetăţeni din Ungaria – într-o drumeţie în zona montană Piatra Secuiului.

Forţele de intervenţie Salvamont au transportat corpul neînsufleţit din zona foarte accidentată şi greu accesibilă în care s-a produs incidentul, pentru a fi preluat de echipa SMURD.

Incidentul a fost semnalat la 112 de mama celui care a căzut de pe stâncă. Aceasta a relatat că nu puteau ajunge în zona în care s-a prăbuşit şi că ar fi inconştient. Echipe de Salvamont şi poliţişti s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.

Masivul Piatra Secuiului este un masiv calcaros, golaș și alungit, împărțit în două părți de o prăpastie. Partea nordică a masivului, mai scundă, poartă și numele de „Colții Trascăului” și adăpostește ruinele unei fortărețe medievale.

Rimetea se află la 24 km de Aiud, la 7 km de Buru, la 25 km de  Cheile Turzii și la 28 km de Turda.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “în data de 15.07.2013, ora 12.11, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Rimetea au fost sesizaţi prin numărul unic de urgenţă 112, de către o femeie, cetăţean maghiar, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu familia sa pe traseul de la Piatra Secuiului – Rimetea, fiul său, de 16 ani, a căzut într-o prăpastie de aproximativ 30 metri.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, un echipaj al ambulanţei şi salvamontişti, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că în data de 15.07.2012, în jurul orelor 10.00, cei patru membri ai familiei au plecat pe un traseu montan marcat de la Piatra Secuiului, fiind echipaţi pentru drumeţii pe munte.

La jumătatea traseului, tatăl, împreună cu unul dintre copii, de 16 ani, au schimbat traseul şi au plecat pe un traseu nemarcat, iar minorul a căzut într-o prăpastie de aproximativ 30 metri.

Echipajul de la Salvamont Alba sosit la locul producerii evenimentului a constat decesul minorului, cadavrul acestuia fiind transportat la morga Spitalului Municipal Aiud, în vederea efectuării autopsiei medico-legale.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul minorului.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO-VIDEO: Salvamontiștii din Alba au intervenit timp de peste 5 ore pentru recuperarea corpului adolescentului decedat la Rimetea | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax