Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un asteroid se apropie de Terra, însoţit de ploaie de meteori. La ce distanţă va trece de Pământ

Publicat

asteroid

Un asteroid cu un diametru de aproape 5 kilometri va trece pe lângă Pământ pe 17 decembrie, anunță astronomii de la Immanuel Kant Baltic Federal University din Kaliningrad.

Un eveniment astronomic rar va avea loc pe 17 decembrie, atunci când un asteroid cu un diametru de 5 kilometri va trece la 10 milioane de kilometri de Terra. Destul de aproape, potrivit standardelor astronomice.

Anunțul a fost făcut de astronomii de la Immanuel Kant Baltic Federal University din Kaliningrad, care au mai precizat că asteroidul – cunoscut sub numele de obiectul 3200 Phaethon, va fi însoțit de o ploaie de meteori.

Geminidele vor fi active în special în noaptea de 13 spre 14 decembrie.

Potrivit astronomilor, asteroidul nu se află la prima vizită și a avut în trecut un diametru mai mare. Numeroasele călătorii pe lângă Terra au dus la fragmentarea obiectului, care au generat ploaia de meteori. Cercetătorii cred că 3200 Phaethon ar fi de fapt o cometă stinsă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax