Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un atelier de ţesături tradiţionale, sculptură în lemn şi pictură pe sticlă a fost înfiinţat, pentru persoane din grupuri vulnerabile, la Căpâlna

Publicat

masa rotunda filantropia Un atelier de ţesături tradiţionale, sculptură în lemn şi pictură pe sticlă, în care lucrează persoane din grupuri vulnerabile, a fost deschis la Căpâlna în comuna Săsciori, în cadrul unui proiect de economie socială implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.

Structura de economie socială, denumită „FiloArt” Căpâlna, are zece angajaţi, persoane provenite în special din categorii sociale dezavantajate şi din grupuri vulnerabile.

Activităţile structurii de economie socială vor fi organizate sub forma unui atelier meşteşugăresc, bazându-se în primul rând pe respectarea tradiţiilor zonei. Astfel la Căpâlna se va realiza sculptură în lemn, pictură pe sticlă, gravură dar şi ţesături tradiţionale din lână şi bumbac.

„Căpâlna este vecină cu satul Laz, un centru de tradiţie al iconarilor transilvăneni, astfel încât era şi normal ca printre activităţile structurii de economie socială să se regăsească pictura pe sticlă şi pictura de icoane pe sticlă. În zona Căpâlna se păstrează şi astăzi tradiţia picturii pe sticlă. Un alt obiect de activitate este sculptura în lemn pornind de la obiecte de uz gospodăresc până la obiecte artizanale. O altă activitate este realizarea de obiecte tradiţionale, ţesături şi cusături respectiv covoare tradiţionale, carpete, pături, trăistuţe, desagi, saci sau piese de costum popular” a spus părintele Nicolae Hulea, coordonatorul Structurii de Economie Socială Căpâlna.

Proiectul este implementat timp de 12 luni de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia ca beneficiar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi presupune înfiinţarea a două întreprinderi sociale care îşi vor desfăşura activitatea în localităţile Şona şi Căpâlna (comuna Săsciori). Aceste structuri de economie socială oferă locuri de muncă pentru membrii grupurilor vulnerabile acordându-le acestora şansa de a-şi asigura un trai decent prin muncă.

Totodată proiectul contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale care găzduiesc întreprinderile sociale.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax